Aukcija u Kaliforniji

Slavna Husqvarna još slavnijeg Stevea McQueena traži novog vlasnika. Opet…

T.I.

Foto: Bonhams

Foto: Bonhams

Kako piše u opisu aukcije, stanje motocikla filmske zvijezde opisano je kao "uglavnom originalno, s ljubavlju očuvano kakvo je ostavio Steve McQueen"Steve McQueen i 42 godine nakon prerane smrti ostaje neprikosnoveni „King of Cool“, besmrtni macho muškarac koji je živio brzo, lomio srca žena i bio idol drugim muškarcima. U red strasti slavnog glumca svakako spada brzina, bilo u autu, bilo na motoru, svejedno radilo se o setu filmova njegovih najslavnijih uloga (onih u „Bullittu“ i „Velikom bijegu), ili o stvarnom životu.


McQueen posjedovao je je više motocikala, ali najviše vremena je proveo na svojoj Husqvarni 400, cross modelu iz 1971. godine. Riječ je o dvotaktnom jednocilindričnom motoru s vršnom snagom od oko 40 KS, 4-stupanjskim mjenjačem, čeličnim cjevastim okvirom, teleskopskom vilicom sprijeda i dvije opružne opruge straga, bubanj kočnicama, aluminijskim spremnikom goriva…Motocikl je bio prilično lagan, oko 100 kilograma.


Prvi put nakone njegove smrti prodan je 1984. na aukciji u Las Vegasu, a onda do dana današnjeg promijenio još četiri vlasnika. Sad će se isto dogoditi ponovno 19. kolovoza na aukciji kuće Bonhams u Carmelu, Kalifornija.
Kako piše u opisu aukcije, stanje motocikla filmske zvijezde opisano je kao “uglavnom originalno, s ljubavlju očuvano kakvo je ostavio Steve McQueen”. To ujedno znači s  “originalnim” ogrebotinama i udubljenjima. Aukcijska kuća navodi da nakon McQueena zapravo taj motocikl nije vozio niti jedan kasniji vlasnik, držali su ga kod kuće kao trofej i(li) ulaganje za kasniju zaradu. Nje bi moglo biti, za motocikl koji je u trgovini koštao oko 1500 dolara 1971. očekuje se prodajna cijena negdje između 130 i 180 tisuća dolara.


Ako i u ovim krajevima ima bogataša koji žele spojiti ljubav prema motociklima i fascinaciju legendarnim glumcem, dobra je vijest da će se ponude na aukciji primati i online, o čemu se više može saznati na stranici Bonhamsa.