Ukidanje imena

Renault u mirovinu šalje naziv Kadjar. Nasljednik će se zvati Austral

Plan francuskog auto diva je predstaviti ga na proljeće i u salone poslati negdje na jesen 2022. godine, uz napomenu da će biti dostupan širom Europe ali i šireNapravljen na istoj platformi kao popularni Nissanov kompaktni crossover SUV Qashqai, Kadjar je bio Renaultov pokušaj da se u ovom dijelu svijeta nametne kao lider u ovom rastućem segmentu.  No, nije prošlo ni šest godina kako je u prodaji, a Renault ga se već odriče.


Točnije, odbacuje ime ovog modela i najavljuje za 2022. godinu novi model koji će se zvati Austral.


Plan francuskog auto diva je predstaviti ga na proljeće i u salone poslati negdje na jesen 2022. godine, uz napomenu da će biti dostupan širom Europe ali i šire. Ostaje nejasno sugerira li ime da će biti prodavan i u Australiji. Kadjar tamo nije bio u ponudi.
Ovo ime Renault je zaštitio još 2005. godine i vjerojatno ipak nema nikakve veze s Australijom kao zemljom već latinskim pojmom „australis“ koji označava jug.


Tehnički detalji nisu otkriveni, zna se da će i dalje biti riječ o C-segmentu dužine 4,5 metara s pet sjedala i da će također dijeliti platformu s Qashqaijem.


što se tiče motora, dizelske verzije po svemu sudeći neće biti, ali će biti hibridne, moda i plug-in verzija.