U srcu Alpa

Rally Monte Carlo: Prodan i Raštegorac u sibirskim uvjetima čekaju start

Edi Prodan

Hrvatska ekipa na Rallyju Monte Carlo

Hrvatska ekipa na Rallyju Monte Carlo

Hrvatska posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac s Ford Fiestom rally 4 pod rednim broj 71 natječu se u konkurenciji automobila s pogonom na prednju osovinuU srcu francuskih Alpa, u Gapu, koji je ujedno i najviša prefektura u Francuskoj, u potpunosti se okupila ekipa koja prati prvi nastup hrvatske reli posade Viliam Prodan i Zoran Raštegorac na legendarnom Rallyju Monte Carlo.


Uz njih dvojicu i tročlani slovenski tim mehaničara, koji su u Gap doputovali još u subotu, sad je to učinio i drugi dio ekipe koju pak predvode Igor Puž i Marko Striperski, koji će Prodanu i Raštegorcu davati zadnje upute prije početka vožnje.


Njihov je zadatak da dva sata prije hrvatske posade ispitaju sve elemente što direktno utječu na vožnju.


Velike visine, niske temperature
Rally Monte Carlo se vozi na velikim visinama i vrlo niskim temperaturama što se i u Gapu, a on se nalazi na 750 metara nad morem, spuštaju ispod minus 10 stupnjeva, tako da su uvjeti na kolniku sve samo ne stabilni.


Uz Puža i Striperskog u Gap su doputovali Mateo Butorac i Dejan Vivoda koji brine o prehrani hrvatske posade, koji je prvi put u povijesti na prvu utrku ovogodišnjeg WRC-a doveo i AK Opatija Motorsport.


Hrvatska posada Viliam Prodan i Zoran Raštegorac s Ford Fiestom rally 4 pod rednim broj 71 natječu se u konkurenciji automobila s pogonom na prednju osovinu.


Reli počinje u četvrtak traje do 24. siječnja, dok je ukupna dužina 14 dionica 257 kilometara.


Oduševljeni pobjedom Rijeke


S obzirom da je Igor Puž svestrani sportaš i odlični nogometaš veteranske ekipe Novog lista, baš kao što je oduvijek i strastveni nogometnih utakmica Rijeke, u Gapu se s velikom napetošću pratila utakmica u Maksimiru.


Na kraju silno oduševljenje i najava sigurnih, vjerujemo i uspješnih nastupa posade Prodan-Rašetgorac u WRC-u 2021.