Dobre vijesti

RALLY MONTE CARLO Brzinci su pravi kaos, ali posada Prodan/Raštegorac i dalje uspješna

Edi Prodan

Viliam Prodan

Viliam Prodan

Užasni uvjeti na stazi, silno puno blata, start u samu zoru, brzinci su kaos, ali - to je Monte Carlo, idemo dalje, poručuje Viliam ProdanI nadalje dobre vijesti s 89. izdanja Rallya Monte Carlo: nakon najtežeg dana u kojem je odvezeno čak pet od ukupno 12 brzinaca, odnosno 126,94 kilometara, hrvatska posada Viliam Prodan/Zoran Raštegorac nalazi se na osmom mjestu ukupnog poretka grupe Rally 4.


– Užasni uvjeti na stazi, silno puno blata, start u samu zoru, brzinci su kaos, ali – to je Monte Carlo, idemo dalje.


Da priča bude bolja na prvom smo brzincu probušili gumu.
Stajalo nas je to nekih šest, sedam minuta zaostatka, no kasnije smo, već na drugom i trećem brzincu, uhvatili ritam i nastavili zamišljenim tempom, istaknuo je Prodan ujedno pojasnivši razlog nešto lošijeg plasmana drugog dana natjecanja.Taktički gledano, voze iznimno mudro. Svako bi forsiranje u uvjetima što vladaju na trasi, a nema čega nema, najviše kiše i blata te zaostalog snijega i leda, moglo donijeti velike probleme, u konačnici i nemogućnost nastavka natjecanja.


Iako je polovica prošla, ima vremena za popravljanje – tri u subotu i dva brzinca na samom kraju, u nedjelju, jako mnogo toga mogu promijeniti.


U petak su se na najboljim pozicijama izmjenjivale posade Ogier/Ingrassia kao i Sordo/Del Barrio, no u ukupnom poretku i dalje vodi britanska posada Evns/Martin. Na prvih šest pozicija ukupnog poretka izmjenjuju se po tri Toyote Yaris i Hyundaija i20.


Subota opet izazovna, slijede tri brzinca ukupne dužine 57 kilometara, kao i već jako velika akumulacije umora što itekako može utjecati na konačne rezultate.