Model YZF-R7

Procurile slike novog Yamahinog motocikla prije sutrašnje službene premijere

T.I.

Pojedinosti o motoru nove Yamahe R7 do sutrašnjeg će službenog predstavljanja biti u fazi nagađanja. Vjerojatno će motocikl imati motor zapremine 689 cm3, paralelni dvostruki motor posuđen od Yamaha MT-07 streetfighteraZamjena za Yamahin model YZF-R6 prestao se proizvoditi krajem prošle godine da ustupi novom motoru u seriji, modelu R7. Svjetska premijera je sutra i Yamaha je sve do posljednjeg časa držala motorističku javnost u neizvjesnosti objavljujući malo podataka i poneki teaser bez fotografije cijelog motocikla. No, fotografije su ipak procurile i proširile se društvenim mrežama tako da i prije premijere imamo priliku vidjeti što je to Yamaha pripremila za 2022. u kategoriji srednje teških motocikala.

Prvi pogled otkriva tamno plavu boju, sportski dizajn koji očito vuče korijene iz Yamahinog „R“ razreda supersport motocikala.


Od tehničkih detalja vidljivo je da motor ima USD vilicu naprijed i monoshock amortizer pozadi kao i dual disk kočnicu na prvom kotaču i jedan disk pozadi.


Pojedinosti o motoru nove Yamahe R7 do sutrašnjeg će službenog predstavljanja biti u fazi nagađanja. Vjerojatno će motocikl imati motor zapremine 689 cm3, paralelni dvostruki motor posuđen od Yamaha MT-07 streetfightera. Taj motor razvija snagu od 72,4 konjskih snaga pri 8 750 okretaja u minuti i 67 Nm okretnog momenta pri 6 500 okretaja.