Nova era

Premijera nove Opel Astre, koja će se moći naručiti krajem godine. Raskošna je kao nikad dosad

P. N.Početak nove ere u 85-godišnjoj povijesti Opel kompaktne klase sasvim je sigurno započeo s dolaskom nove generacije Astre, po prvi puta elektrificirane kao plug-in hibrid s dva izvora pogona, uz najavu kako će godinu dana nakon predstavljanja biti dostupna i kao Opel Astra-e – samo s baterijskim napajanjem.


Dolazi s visokoučinkovitim benzinskim i dizelskim motorima sa šest-stupanjskim ručnim i osam-stupanjskim automatskim mjenjačima optimiziranog trenja, dok joj spektar snage ide od 110 KS do 225 KS. Duga 4.374 milimetra i 1.860 milimetara široka, nova Opel Astra duža je od svoje prethodnice samo 4 mm, dok je međuosovinski razmak od 2.675 mm duži 13 mm u odnosu na prethodnicu. Iznimno je funkcionalna pa tako bilježimo kako u prtljažnik stane do 1.250 litara kada se stražnja sjedala preklope.


Nakon SUV-a Grandland i Insignije, adaptivna svjetla Intelli-Lux LED sa 168 LED elemenata – po 84 u svakom prednjem svjetlu – prvi su puta dostupna u novoj generaciji Astre. I unutrašnjost je odvažno zakoračila u budućnost: sljedeću generaciju ploče s instrumentima Pure Panel odlikuje veliki digitalni kokpit s dva integrirana zaslona od 10 inča, pri čemu su fizičke kontrole i tipke svedene na minimum.
Nova će Opel Astra za narudžbe biti dostupna krajem godine.