Svjetska premijera

Porsche Taycan sada s uzbudljivim stražnjim pogonom

P. N.Porsche s novim Taycanom predstavlja četvrtu verziju svoje prve potpuno električne sportske limuzine. Ovaj se model oslanja na stražnji pogon i dostupan je s dvjema veličinama baterija: novi početni model sa serijskom Performance baterijom u overboostu kod kontrole pokretanja donosi 408 KS, a s opcionalnom Performance baterijom Plus i do 476 KS.


Kao najmlađi predstavnik ove modelske porodice Taycan od samog početka posjeduje sve novine koje su kod drugih verzija uvedene s novom modelskom godinom. Tako, primjerice, funkcija Plug & Charge dozvoljava ugodno punjenje i plaćanje bez kartice ili aplikacije: Čim je kabel za punjenje priključen, Taycan na kodirani način komunicira sa stanicom za punjenje.


Serijski je ugrađena jednokatna Performance baterija s brutokapacitetom od 79,2 kWh, a po želji je moguća i dvokatna Performance baterija Plus. Njezin brutokapacitet iznosi 93,4 kWh. Doseg prema WLTP-u iznosi do 431 odnosno do 484 kilometra. Taycan s mjesta postiže ubrzanje na 100 km/h kod obje varijante za 5,4 sekunde. Maksimalna brzina kod oba modela iznosi 230 km/h. Maksimalna snaga punjenja iznosi do 270 kW čime se obje baterije za 22 minute i 30 sekundi mogu napuniti s na 80 posto. I tako je već nakon otprilike pet minuta vozilo opremljeno energijom za daljnjih 100 kilometara vožnje.
Vrijednosti ubrzanja koje će Vas impresionirati, snaga povlačenja tipična za sportska vozila i suverena, konstantno dostupna snaga – ove prednosti posjeduje i novi početni model serije.


S vrijednošću cw od 0,22 daje ključan doprinos niskoj potrošnji energije i posljedično velikom dosegu. Maksimalna rekuperacijska snaga iznosi 265 kW.