Luksuz bez premca

Pogledajte kako to izgleda kad Rolls Royce uz pomoć Hermesa izradi unikatni Phantom po narudžbi

T.I.

Foto: Rolls Royce

Foto: Rolls Royce

S imovinom vrijednom 3,6 milijardi dolara Yusaku Maezawa si može priuštiti i takvu ekstravaganciju da naruči Phantoma po mjeri čija cijena nije otkrivena, ali je svakako paprenaRolls Royce je svoj prvi model luksuzne limuzine Phantom izradio davne 1925. godine. Od 2017. godine probranoj bogatoj klijenteli na raspolaganju je osma inačica Phantoma uz početnu cijenu od otprilike pola milijuna dolara.


U jednom su auto časopisu definirali Phantoma kao luksuzni automobil kakav bi drugi luksuzni automobili htjeli biti kad porastu. I nisu puno pogriješili. A sad zamislite kad Phantom netko naruči po mjeri (i to se može ako imate dovoljno dubok džep), jedan unikatni komad, koji je to tek vatromet luksuza, vrhunske izrade i dizajna. Upravo to je učinio japanski milijarder Yusaku Maezawa, osnivač uspješne modne online trgovine Zozotown i pasionirani kolekcionar skupih automobila. U svojoj kolekciji čovjek ima, između ostalih, 2,9 milijuna dolara vrijedan Bugatti Chiron i vrlo rijetki Mercedes-Maybach G 650 Landaulet.


S imovinom vrijednom 3,6 milijardi dolara Maezawa si može priuštiti i takvu ekstravaganciju da naruči Phantoma po mjeri čija cijena nije otkrivena, ali je svakako paprena.
Ime mu je Phantom Oribe koje je došlo od drevne japanske keramike koju Maezawa također skuplja. Auto je u tom stilu i obojan, u kombinaciji tamno zelene i krem boje kakvu nalazimo na glazurama Oribe keramike.

Foto galerija: Rolls Royce Phantom OribeDa bi proizveo što elegantniji i dojmljiviji unikat, Rolls Royce je udružio snage s Hermesom, francuskom tvrtkom koja bavi dizajnom i prodajom ekskluzivne i luksuzne kožne galanterije, konfekcije, parfumerije, satova, namještaja…


Hermes je pomogao u opremanju unutrašnjosti automobila, koristeći obilato Enea Green meku kožu, kojom je presvučeno sve što se moglo, od volana, do sjedala i hladnjaka za šampanjac.


„Dizajniran i ručno izrađen od strane kombiniranog tima stručnjaka za izradu po mjeri u Goodwoodu i Hermèsu u Parizu, profinjeni Phantom Oribe zamišljen je kao “zemaljski mlažnjak”, koji povezuje umirujuću ekskluzivnost privatnog zračnog putovanja s luksuznom ponudom Phantoma. Njegov originalni dizajn savršeno se poklapa s privatnim zrakoplovom njegovog vlasnika“ – napisali su iz Rolls Roysa na svojoj web stranici pokazujući ovaj unikatni automobil.


Jesu li u namjeri da naprave nenadmašno elegantan i raskošan automobil, prosudite sami kroz priloženu galeriju slika.