Diskretne promjene

Pogledajte kako izgleda redizajnirani Citroenov C5 Aircross SUV

T.I.

Foto: Citroen

Foto: Citroen

Unutrašnjosti je bitno izmijenjena, kontrolna ploča posebice na kojoj je trebalo naći mjesta za novi multimedijski zaslon. S veličinom od 10 inča i u pejzažnom formatu, zauzima velik dio kontrolne ploče i puno je bliže vozačuCitroen je upravo objavio redizajn svog uspješnog modela SUV-a C5 Aircross. Kao što se na fotografijama vidi zahvati nisu drastični, ali su itekako vidljivi.


Lice francuskog SUV-a je malo dotjerano s više uglatih linija i elegantnijom i „prostranijom“ rešetkom i usisnicima zraka, dok i prednja i stražnja svjetla dobivaju nova LED proširenja. Tu su i novi 18-inčni aluminijski naplatci. Iz nekog razloga Citroen je na redizajniranom modelu suzio paletu boja, pa C5 Aircross dolazi samo u bijeloj, crnoj, sivoj ili tamnoplavoj boji. Dakle, nema više šarenila, ali iz Citroena kažu da je to smisleno jer novom C5 i ovako žele pružiti nešto zreliji izgled, što god to značilo.


Unutrašnjosti je bitno izmijenjena, kontrolna ploča posebice na kojoj je trebalo naći mjesta za novi multimedijski zaslon. S veličinom od 10 inča i u pejzažnom formatu, zauzima velik dio kontrolne ploče i puno je bliže vozaču. Ne samo da je pristupačniji tijekom vožnje, ovaj element je također osjetljiviji i intuitivniji nego prije. I dalje nije definicija jednostavnosti, ali ublažava kaskanje C5 Aircrossa za konkurencijom na ovom području.

Foto galerija: Citroen C5 Aircross 2022

Što se tiče mašine, tu stvari ostaju posve iste. I dalje su ispod haube benzinski PureTech 130 i dizelski BlueHDi 130, oba dostupna u mehaničkim ili automatskim mjenjačima, kao  plug-in hibridna varijanta od 225 KS. Ova posljednja verzija je sve popularnija i čini preko trećine sve prodaje C5 Aircrossa.


Redizajnirani C5 Aircross bit će dostupan na proljeće, vjerojatno oko svibnja. Cijena još nie objavljena, ali očekuje se da će biti nešto viša od početne cijene dosadašnje verzije od 27.350 eura.