Stiže iduće godine

Omiljeni kompaktni crossover: Predstavljen prototip treće generacije Qashqaija

P. N.

Prototip treće generacije Nissana Qashqai bit će predstavljen 2021. godineZavršne pripreme za predstavljanje treće generacije Nissana Qashqai u punom su jeku! Riječ je o kompaktnom crossoveru koji je promijenio izgled europskog tržišta automobila i privukao brojne imitatore. Prototipi treće generacije neprestano se testiraju na europskim prometnicima kako bi novi kompaktni crossover, kada bude predstavljen 2021. godine, spremno odgovorio na očekivanja suvremenih kupaca.


Posve novi Qashqai svoj će uspjeh graditi na statusu pionira i predvodnika u segmentu srednje velikih crossovera koji u Europi uživa još od 2007. Novi Qashqai temeljit će se na novoj Alijansinoj platformi CMF-C koja spaja napredni inženjering, inovaciju i naprednu tehnologiju.


Aktualni model Qashqaija predstavljen je na europskom tržištu 2014. godine te je dosad prodan u više od milijun primjeraka.
Nissan je u novom modelu zadržao ista načela na kojima su utemeljene, dizajnirane i razvijene prethodne dvije generacije Qashqaija: elegantan dizajn, poboljšana platforma i učinkoviti motor u kombinaciji s naprednom kvalitetom i voznim osobinama više klase. Novi Qashqai spreman je iznova podići letvicu u segmentu crossovera i priuštiti užitak svojim kupcima.


Kao i kod prethodnih generacija, izgled novog Qashqaija djelo je tima dizajnera pri odjelu za dizajn Nissana Europe, smještenom u središtu Londona, dok je za njegovu konstrukciju zaslužan Nissanov tehnološki centar u Europi, sa sjedištem u Cranfieldu u Bedfordshireu.