Model MC20

Novom Maseratijevom superautu prestižna Red Dot nagrada za dizajn

T.I.

Foto: Maserati

Foto: Maserati

MC20 je dizajnirao Centro Stile Maserati u Torinu,  koncept razvio Maserati Innovation Lab, a izradila Maseratijeva tvornica automobila u ModeniIako je tek u fazi predprodukcije novi superauto iz Maseratija, MC20 kupi priznanja i nagrade.


Posljednja u nizu je ona za dizajn prestižne Red Dot nagrade za dizajn i to kao „Best Of The Best“ u kategoriji dizajna proizvoda


Red Dot Design Award njemačka je međunarodna nagrada za dizajn koju dodjeljuje Red Dot GmbH & Co. od 1955. godine. Nagrade se dijele u tri različite kategorije: za dizajn proizvoda koja se dodjeljuje od samih početaka, robne marke i komunikacijski dizajn te koncept dizajna. Nagrade Red Dot smatraju se jednom od najprestižnijih nagrada kad je dizajn u pitanju.
MC20 je dizajnirao Centro Stile Maserati u Torinu,  koncept razvio Maserati Innovation Lab, a izradila Maseratijeva tvornica automobila u Modeni.


U MC 20 ugrađen je Nettuno V6 motor koji razvija 630 konjskih snaga. U kombinaciji s relativno malo kilograma (nešto ispod 1500 zahvaljujući obilatoj uporabi karbonskih vlakana), MC 20 stiže do 100 km/h za 2,9 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 325 kilometara na sat.