Zajedno u budućnost

Novo partnerstvo Jaguar Land Rovera i BMW-a: Udružuju se u utrci za električne automobile

Portal Novilist.hr

FOTO/Flickr

FOTO/Flickr

Zajedno će raditi na stvaranju električnih motora i mjenjača, ali proces proizvodnje će biti odvojen.Jaguar Land Rover i BMW se udružuju zbog smanjenja troškova i priključivanja utrci u proizvodnji električnih vozila za široko tržište.


Guardian prenosi da će raditi zajedno na stvaranju električnih motora, mjenjača i energetske elektronike, kojima bi ovaj industrijski savez smanjio troškove razvoja električnih automobila. 


Inženjerski direktor JLR-a, Nick Rogers, kaže da će suradnja biti uzajamno korisna u vrijeme kada automobilska industrija prolazi „najveću tehnološku promjenu generacije“.


„Ritam promjena i interes kupaca u električna vozila dobiva zamah i važno je da radimo na naprednoj tehnologiji koja je potrebna za donošenje uzbudljive budućnosti“, dodaje.
Klaus Froehlich, član upravnog odbora BMW-a, kaže: “Zajedno imamo priliku učinkovitije zadovoljiti potrebe kupaca skraćivanjem vremena razvoja i bržim plasiranjem vozila i najnovijih tehnologija na tržište.”


Inženjeri iz JLR-a i BMW-a zajedno će raditi na dizajniranju komponenti koje će se tada proizvoditi u njihovim proizvodnim pogonima.