Novitet

Nova Opel Frontera potpuno je električni SUV. Na sve se mislilo, čak i na – krovni šator

Edi Prodan

Od posebnog je značaja da je u ovom slučaju riječ i o potpuno električnom SUV-uOpel je prije nekoliko dana u Istanbulu organizirao svjetsku premijeru nove generacije nekad popularnog SUV-a Frontera. Glavni izvršni direktor Opela Florian Huettl, dopredsjednik za dizajn Mark Adams i viši dopredsjednik za proizvode i cijene Tobias A. Gubitz predstavili su novi Opelov SUV s pet sjedala i brojnim praktičnim značajkama koji će biti dostupan kao potpuno električna verzija ili Frontera Hybrid s hibridnim pogonom.


– Ove godine slavimo 125 godina proizvodnje automobila u Opelu. Tih 125 godina uvijek smo išli naprijed, nudeći kupcima inovativnu, praktičnu i prije svega pristupačnu mobilnost. Potpuno nova Opel Frontera vrlo je fleksibilan, prostran i elektrificiran novi SUV koji cilja na jedan novi segmenta kupaca, izjavio je Huettl.


Predstavnici njemačkog proizvođača automobila također su najavili da nova Opel Frontera neće imati samo pet sjedala, već će u skoroj budućnosti doći i u izvedbi sa sedam sjedala.
Frontera se ističe već na prvi pogled zahvaljujući upečatljivom dizajnu. Opelovu »munju« u središtu Opel Vizora, istaknuti lukovi kotača i pragovi, kao i privlačan C-stup dodatno naglašavaju robustan karakter vozila. Vozač i putnici gledaju na kokpit koji krase novi upravljač i dva široka zaslona veličine 10 inča. Frontera također dolazi s brojnim praktičnim značajkama u osnovnoj opremi, uključujući inovativnu postaju za pametne telefone.Putovanja su na prvom mjestu za novu Fronteru. Prtljažnik može primiti više od 450 litara prtljage ili čak do 1600 litara s preklopljenim sjedalima. Ljubitelji prirode mogu naručiti novu Fronteru s krovnim nosačima i krovnim šatorom s ljestvama koji su posebno osmišljeni za ovaj SUV.


Nova Frontera dostupna je s tehnologijom hibridnog pogona od 48 V ili u potpuno električnoj izvedbi. Frontera Hybrid dolazi s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 100 KS koji je posebno razvijen za hibridnu upotrebu. Radi u kombinaciji s električnim motorom snage 28 KS i elektrificiranim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i dvostrukom spojkom pa su potrošnja goriva i emisije CO 2 znatno manji uusporedbi s modelom s uobičajenim pogonom. Osim toga, Frontera Hybrid također će biti dostupna s 1,2-litrenim turbo-benzinskim motorom snage 136 KS.