Novitet iz Škode

MLADA BOLESLAV Počela proizvodnja Škode Scala. Očekuju da će konkurirati Golfu

Edi Prodan

FOTO: Škoda

FOTO: Škoda

Scala odmah dolazi s motorima čiji je raspon snage od 90 do 150 KS, dok se uvođenje motora sa serijski ugrađenim plinskim sustavom očekuje nešto kasnije.S proizvodnih traka Škodine tvornice u Mladoj Boleslav sišla je Scala, kompaktni automobil, prvi napravljen na najnovijoj Volkswagenovoj platformi MQB-A0.


– Sa Scalom, potpuno novim modelom naše marke postavljamo sasvim nove standarde po pitanju tehnologije, sigurnosti ali i dizajna. Na taj način postavili smo i temelje za potpuno redefiniranje kompaktnog razreda, dakako kad je u pitanju Škoda, istaknuo je Bernhard Maier, direktor Škode dok je Michael Oeljeklaus, direktor proizvodnje istaknuo kako ga posebno veseli što je start proizvodnje Scale velika razvojna šansa za kompaniju, posebno za njezine zaposlenike. Tim više što je Scala dizajnirana, razvijena i proizvedna domaćim snagama u Mladoj Boleslav.


Scala odmah dolazi s motorima čiji je raspon snage od 90 do 150 KS, dok se uvođenje motora sa serijski ugrađenim plinskim sustavom očekuje nešto kasnije.
Prodaja ovog kompaktnog automobila koji se već sada kvalitetom uspoređuje s VW Golfom očekuje se u drugom kvartalu 2019. godine, najvjerojatnije tijekom svibnja. Cijena je još uvijek nepoznata, no po svemu sudeći mogla bi biti nešto niža od one koju treba izdvojiti za Octaviju, znači od nekih 130 tisuća kuna na više.