Revolucionarno

Mercedes razvija najučinkovitiji električni automobil na svijetu: S jednom baterijom će voziti 1.200 kilometara

Hina

Foto iStock

Foto iStock

Prvi čovjek Mercedesova odjela za istraživanje i razvoj Markus Schafer rekao je da je na razvoju ovog modela angažirana nova skupina inženjera čiji je cilj stvoriti automobil s najvećim dometomNjemački proizvođač automobila Mercedes-Benz razvija novi model električnog vozila, prototip Vision EQXX za koji kažu da će biti najučinkovitiji električni automobil na svijetu.


Prvi čovjek Mercedesova odjela za istraživanje i razvoj Markus Schafer rekao je da je na razvoju ovog modela angažirana nova skupina inženjera čiji je cilj stvoriti automobil s najvećim dometom i najvišom razinom učinikovitosti, piše portal Electrek.


Na prezentaciji je rečeno da bi takvo vozilo moglo prijeći udaljenost između Pekinga i Šangaja sa samo jednim punjenjem baterije.
Treba istaknuti da je riječ o udaljenosti od oko 1200 kilometara, što se trenutačno čini nedostižnim za vozila koja pokreću električni motori.
Premda se Vision EQXX razvija u okviru tehnološkog programa, očekuje se da će rezultirati inovacijama koje će se uskoro koristiti i u serijskoj proizvodnji automobila.


Na razvoju nove tehnologije, koja bi trebala omogućiti “spektakularnu učinkovitost i doseg” radit će Mercedesov tim stručnjaka iz Stuttgarta te posebna grupa inženjera iz Velike Britanije.


“Naši su inženjeri dobili iznimno zahtjevnu zadaću – stvoriti najučinkovitiji električni automobil na svijetu. Riječ je o ozbiljnome projektu u sklopu kojega razvijamo tehnologije nove generacije”, rekao je Schafer.


Iz tvrtke nisu objavili kada se očekuje završetak prototipa Vision EQXX ni kada će biti novosti o učinkovitijim baterijama.