Iznenađujuća objava

Mazda krajem godine obustavlja proizvodnju svog popularnog kompaktnog SUV-a CX-3

T.I.

Foto: Mazda

Foto: Mazda

Ova informacija dolazi nakon što je Mazda nedavno najavila pokretanje velike SUV ofenzive, s mogućih pet novih modela koji će popuniti i proširiti njihovu ponudu u tom rastućem segmentu, uključujući dva potvrđena za europsko tržišteAko je suditi po razgovoru u poljskom Autokatalogu sa Szymonom Sołtysikom, PR menadžerom Mazde Motor Poljska, svi oni koji su na umu imali kupiti Mazdin crossover CX-3 moraju se požuriti jer neće još dugo za to imati priliku.


„Završavamo s primanjem narudžbi za Mazdu CX-3, posljednje jedinice za Europu bit će proizvedene u prosincu“ – rekao je Sołtysik.


Posljednje jedinice namijenjene Europi bit će proizvedene do kraja gosine u tvornici u Hirošimi, a zatim će zalihe nestati tijekom prvih mjeseci 2022. Zanimljivo, Mazda je još prošle godine uložila energiju i novac u restilizaciju modela CX-3.
Ova informacija dolazi nakon što je Mazda nedavno najavila pokretanje velike SUV ofenzive, s mogućih pet novih modela koji će popuniti i proširiti njihovu ponudu u tom rastućem segmentu, uključujući dva potvrđena za europsko tržište. Sada je CX-30 taj koji će u Europi igrati ulogu kompaktnog crossovera, što je dosad bio CX-3. S obzirom na duljinu od 4,40 m, duži je 12 cm od CX-3, a u rangu je s MX-30, prvim Mazdinim električnim modelom.


Čini se da Mazda želi iz nekog razloga napraviti i simbolični zaokret, svi modeli SUV-a što dolaze ili će doći u Europu sada nose dvoznamenkaste oznake (CX-30, pa onda CX modeli redom od broja 50 do 90).


U svakom slučaju, ako je informacija iz Poljske točna, ovo je posljednja prilika da se dođe do modela CX-3. Novih zaliha, barem za Europu, neće biti.