Kakva zvijer!

Harley Davidson objavio impozantni model namijenjen onima koji od motocikla očekuju više sportskog duha

T.I.

Foto: Harley Davidson

Foto: Harley Davidson

Ovaj Sportster S  daje 121 konjsku snagu i obilje okretnog momenta na niskim okretajima zahvaljujući svom 1250T V-Twin motoru. Omjer snage i težine također je optimiziran jer sam motocikl teži tek 228 kg s punim spremnikom (11,8 litara) benzina.Sportster S je potpuno novi motocikl izgrađen na platformi Revolution Max i postavlja nove standarde performansi linije Sportster. Riječ je o narednoj generaciji Sportstera definiranoj snagom, performansama, tehnologijom i stilom. Ovaj motocikl sastavni je dio naše posvećenosti predstavljanja motocikala s kojima ćemo povećati želju potencijalnim kupcima da postanu njihovi vlasnici, a da usput ostanemo vjerni nasljeđu Harleya Davidsona“ – rekao je prilikom predstavljanja novog motocikla Jochen Zeitz, predsjednik i izvršni direktor Harley-Davidsona.


Sa samo jednim pogledom na Sportster S jasno je da Zeitzove riječi nisu samo puka šablona i rutinska promocija, već istina. Ovaj Harley Davidson izgleda moćno, „napucano“, privlačno, moderno s prepoznatljivim vizualnim štihom koji varira od modela do modela, ali je na kraju dana nepogrešivo Harley Davidson.

Foto galerija: Harley Davidson Sportster SSportster S  daje 121 konjsku snagu i obilje okretnog momenta na niskim okretajima zahvaljujući svom 1250T V-Twin motoru. Omjer snage i težine također je optimiziran jer sam motocikl teži tek 228 kg s punim spremnikom (11,8 litara) benzina. Veliku snagu drži čvrsta šasija sa zavarenim cijevnim čeličnim rešetkama. Motocikl bi se trebao sjajno držati u zavojima jer ima potpuno podesive vilice s obrnutim ulošcima SHOWA 43 mm i stražnji amortizer SHOWA Piggyback. Ugrađene kočnice su tvrtke Brembo, prednja čeljust ima četiri klipa s diskom od 320 mm i stražnje su s dvoklipnim kočionim kliještima s manjim diskom od 260 mm.
Motocikl  se sadrži tehnologiju u skladu s vremenom, pa tako ima ugrađen USB-C port, grijane ručke governala, cruise kontrolu, predprogramirane modove vožnje za različite uvjete na cesti (Sport, Road i Rain), 4.0-inch TFT ekran, LED svjetla i podesive ručice kočnica i kvačila.


Novi Harley dostupan je u tri boje koje je bolje ne prevoditi (Vivid Black, Stone Washed White Pearl i Midnight Crimson). Kako su u Harleyu Davidsonu najavili, Sporter S bit će dostupan najesen po početnoj cijeni u SAD-u od 17.999 dolara.