Remen

Grappler Bumper: Ovo je uređaj kojim američka policija u par sekundi završava svaku potjeru vozila

Portal Novi list

Foto Screenshot YouTube Fox 10 Phoenix

Foto Screenshot YouTube Fox 10 Phoenix

Zahvaljujući njemu nedavno je na siguran način završena jurnjava velikom brzinom u Arizoni. Pogledajte video.Američka policija počela je koristiti novi uređaj kako bi brzo završila opasne potjere vozila. Zove se “Grappler Bumper”, a riječ je o visokokvalitetnom remenu koji se koristi kako bi se uhvatio zadnji kotač vozila u bijegu.


Zahvaljujući njemu nedavno je na siguran način završena jurnjava velikom brzinom u Arizoni, piše Zimo.

FOX10 Phoenix objavio je snimku potjere iz helikoptera, prenosi The Drive.


Vozač srebrnog Ford Fusiona pokušavao je pobjeći policiji nakon što je navodno zaspao u prometu te posjedovao drogu i oružje u automobilu.


Kada ga je policija pokušala privesti, zabio u njihovo vozilo i dao se u bijeg svojim automobilom.


Potjera je trajala neko vrijeme, no neoznačeni automobil s aktiviranim uređajem Grappler Bumper približio se vozilu u bijegu.


Remen s uređaja uhvatio se za stražnji kotač Forda i zaustavio ga na siguran način za svega nekoliko sekundi.


Kada nije uključen, Grappler izgleda kao obično pojačanje prednjeg branika. To znači da ga mogu koristiti tajna policijska vozila te da će vozač u bijegu tek prekasno shvatiti što mu se sprema.


Isto tako, nije važno je li progonjeno vozilo ima prednji, stražnji ili pogon na sve kotače, jer će Grappler Bumper i dalje obaviti posao.Jednom kada se kotač zakači, traka koja povezuje kotač s vozilom potjere može se, ili otpustiti kako bi se udaljio od progonjenog vozila, ili zadržati svoju udaljenost, što omogućuje policiji da uspori vozilo vozača u bijegu, uglavnom pod kontroliranim uvjetima.


Grappler Bumper je izumio Leonard Stock 2016. godine, koji je, nakon što je svjedočio naizgled bespotrebnom kaosu i šteti od policijske potjere, želio stvoriti sigurniji način rješavanja tih situacija.


Godinama nakon što je njegov početni prototip prvi put zakačio kotač obiteljskog vozila, Grappler Bumper sada koriste agencije za provođenje zakona diljem SAD-a.


Tvrtka tvrdi da se branici grapplera postavljaju gotovo svakodnevno kako bi se pomoglo u sigurnom okončanju policijskih potjera.


Za navedeni slučaj policijske potjere snimljen iz helikoptera, Stock je rekao da je izvedena kao iz udžbenika korištenjem Grappler Bumpera, prenosi Zimo.