Omiljeni automehaničar

Edd China iz “Wheeler Dealersa” će ponovno popravljati aute za nas u novom serijalu na svom YouTube kanalu

Tihomir Ivka

Foto: YouTube

Foto: YouTube

Mnogima omiljeni automehaničar je već neko vrijeme odsutan s malih ekrana, no jučer je nakon najava započeo s novom YouTube emisijom, prvom epizodom serijala nazvanog „Edd China's Workshop Diaries“Među TV reality serijama o automobilima „Trgovci automobilima“ ili u originalu „Wheeler Dealers“ zauzimaju posebno mjesto u sjećanju ljubitelja automobila. Bilo je nešto magično u tome kako je simpatični dvometraš, automehaničar Edd China “krševe” koje mu je dovozio Edd Brewer, pasionirani ljubitelj automobila i sposobni trgovac, pretvarao u lijepe i funkcionalne automobile.


„Wheeler Dealers“ su od 2003. godine iz sezone u sezonu skupljali sve više gledatelja i obožavatelja jednostavnim konceptom: kupiti nešto jeftino i u lošem stanju, zakrpati, popraviti i uljepšati, i onda uz profit prodati. Sve to garnirano diskretnim humorom i ležernošću obojice glavnih likova, bilo je dobitna formula za omiljeni show ne samo ljubitelja automobila.


Edd China je uz Mikea proveo 13 sezona u „Wheeler Dealersim“ i 2017. napustio show koji se u Europi mogao gledati preko Discovery Channela, kako bi se mogao posvetiti novim projektima i pisanju knjiga vezanih uz ljubav prema automobilima i njihovo popravljanje i održavanje.  Ali, nije bilo samo to u pitanju, pisalo se dosta o neslaganju oko daljnjeg koncepta showa. Koliko je gledateljima China prirastao srcu svjedoče i riječi Mikea Brewera da su u danima nakon objave da China odlazi iz showa, on, njegova supruga, pa i njegova kćer – koje nemaju veze sa TV emisijom – bili suočeni s uvredama online, pa i prijetnjama smrću.
Uglavnom, Edd China je već neko vrijeme odsutan s malih ekrana, no jučer je nakon najava započeo s novom emisijom na svom YouTube kanalu, prvom epizodom serijala nazvanog „Edd China’s Workshop Diaries“.


Kako je prije najavio, Edd će uz dovođenje u vozno stanje raznih vozila na četiri kotača u svojoj radionici, pomagati drugima u njihovim projektima ako zaglave i posjetiti stručnjake kako bi naučio još više vještina. Edd se neće baviti samo klasičnim automobilima kao u “Wheeler Dealersima“, jer će u emisiji biti i amfibija, čamaca, zrakoplova, pa čak i jedan električni kombi za sladoled! Uz to, u novom serijalu bit će i slavnihgostiju kao što je Jay Leno, legendarni zabavljač i bivši dugogodišnji domaćin NBC emisije The Tonight Show. U svakom slučaju, bit će i dalje puno starog ulja i hrđe u radionici Edda Chine, ali i zabave i priče o novim tehnologijama.