Širenje ponude

BMW predstavio policijski motocikl na električni pogon

T.I.

CE-04 je tipično modificiran za policijske potrebe, sa ekstra spremnicima sa strane, sirenom, LED svjetlima za „rotirke“. Motocikl može potegnuti 120 km/h i može s jednim punjenjem prevaliti 130 kilometraVećina europskih i ne samo europskih policija koristi BMW motocikle, ovisno o potrebama one od 750, 850 ili 1250 kubičnih centimetara. Hrvatska dakako nije izuzetak, MUP s vremena na vrijeme raspisuje natječaje sa zadanim specifikacijama, i u pravilu BMW pobjeđuje. Zanimljiv je podatak da je BMW u svojoj povijesti isporučio za potrebe ministarstava unutarnjih poslova 160 tisuća motocikala u gotovo 150 zemalja svijeta.


U BMW-u su dakako svjesni svoje dominantne pozicije u tom segmentu, ali opuštanja nema.


Na nedavno završenom Milipol Paris 2021, najvećem sajmu opreme za oružane i policijske snage, bavarski proizvođač motocikala predstavio je policijska izdanja dvaju svojih dvokotača,  F 900 XR sport-tourer i CE-04 električni skuter.
CE-04 je već poznat model, nije posebno razvijan za potrebe policije, no očito postoji potražnja i za takvim modelima koji će biti u skladu s ciljevima koje vlade žele ostvariti u području smanjenja emisija CO2. Električni skuter CE-04 u policijskim snagama dobar je korak u tom pravcu s kojim državne vlasti počinju od samih sebe.


Dakako, CE-04 je tipično modificiran za policijske potrebe, sa ekstra spremnicima sa strane, sirenom, LED svjetlima za „rotirke“. S obzirom da motocikl može potegnuti 120 km/h i da može s jednim punjenjem prevaliti 130 kilometra, mogao bi postati idealno rješenje za patrolne poslove u gradovima.