visoka klasa

Bentley predstavio redizajniranu verziju luksuznog hibridnog modela Bentayga

T.I.

Kad je automobil u električnom načinu rada, sustav Hybrid Efficiency Accelerator pedale gasa pruža vozaču točku pritiska kako bi ukazao na granicu između električne i hibridne snageBentley je predstavio predstavio redizajniranu verziju Bentayga Hybrida, trećeg modela u svojoj luksuznoj SUV liniji kojoj još pripadaju Bentayga V8 i Bentayga Speed.


Motor je ostao isti, twin turbo benzinski 3-litarski V6 motor od 340 konjskih snaga povezan s električnim motorom od 128 konjskih snaga. Nova generacija Bentayga Hybrida uglavnom je redizajnirana u pogledu svojih funkcionalnosti uz nekoliko dodira što se tiče vanjskog izgleda.

Foto galerija: Bentley Bentayga Hybrid 2021Ova nova verzija sadrži više sužena prednja svjetala, vodoravna stražnja svjetla i logotip u cijelosti prikazan na vratima prtljažnika. Baterija od 17,3 kWh kao i kod prijašnjeg modela može prijeći do 50 km u čistom pogonu na električnu energiju. Izvan urbanih područja, Bentley najavljuje ukupan domet od 862 km (NEDC).
Kad je automobil u električnom načinu rada, sustav Hybrid Efficiency Accelerator pedale gasa pruža vozaču točku pritiska kako bi ukazao na granicu između električne i hibridne snage. To ga potiče da se usredotoči na električni pogon što je duže moguće. Ovaj se sustav može uključiti i isključiti po želji.


Bentley planira lansirati dva plug-in hibridna modela 2021. To je novi korak u njihovom planu da do 2026. prestane proizvoditi automobile isključivo na pogon motorima s unutarnjim izgranjem, i fokusiraju se na hibridna i čisto električna vozila.