HOK

Ugostitelji traže produljenje radnog vremena za blagdane do 4 ujutro

Hina

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Ceh predlaže da se omogući rad ugostiteljskim objektima do 4 sata ujutro, s naglaskom na novogodišnju i badnju noć, te posebno onim objektima s terasamaCeh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK) podržava mogućnost produljenja rada ugostiteljskih objekata za predstojeće blagdane te predlaže da im se omogući rad do četiri sata ujutro, s naglaskom na novogodišnju i badnju noć, izvijestili su u srijedu iz HOK-a.


Iz HOK-a iznose da je Ceh gostitelja i turističkih djelatnika oko produljenja radnog vremena za blagdane uputio i otvoreni poziv za radnim sastankom s predstavnicima nacionalnog stožera, na kojem bi dogovorili način provedbe te inicijative bez rizika i sukladno nužnim epidemiološkim mjerama.


“Ceh predlaže da se omogući rad ugostiteljskim objektima do 4 sata ujutro, s naglaskom na novogodišnju i badnju noć, te posebno onim objektima s terasama odnosno s mogućnošću rada na otvorenom”, poručuju iz HOK-a, uz napomenu da taj Ceh od početka pandemije predlaže postupke i mjere za siguran rad te apelira na provođenje odluka i uputa Nacionalnog stožera u području epidemioloških mjera.
“U interesu opstanka ugostiteljskog sektora, a uzimajući u obzir moguću odluku o relaksaciji mjera tijekom nadolazećih blagdana ugostiteljskom sektoru šalje se afirmativna poruka te im se daje prostora za kvalitetnije planiranje i pripremu rada”, zaključuju iz HOK-a.


Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je naime mogućnost produženja radnog vremena ugostiteljstva u badnjoj i novogodišnjoj noći u srijedu ujutro, u emisiji Hrvatskog radija “A sada Vlada”, poručivši i da će se “vjerojatno donijeti odluka da se produži sat-dva rad ugostiteljskih objekata”.


Kazao je i da je potpuno jasno da je svako veće okupljanje rizik, te da će razgovarati s predstavnicima ugostiteljskog sektora kako bi vidjeli što se može napraviti kao bi se rizik smanjio.


I premijer Andrej Plenković najavio je da će u noći s Badnjaka na Božić i u novogodišnjoj noći ugostitelji najvjerojatnije moći raditi dva sata duže nego sada, odnosno do dva ujutro.