Talijanski ministar

Tajani naglasio snažnu podršku Italije integraciji Srbije u EU, najavio važan sastanak

Portal Novi list, Hina

Foto Reuters

Foto Reuters

Talijanski šef diplomacije je najavio ministarski sastanak Italija-zapadni Balkan, planiran za početak travnja u RimuTalijanski ministar vanjskih poslova Antonio Tajani najavio je u utorak u Beogradu da će Rim u travnju ove godine biti domaćin ministarskog sastanka Italija-Zapadni Balkan.


Tajani se u razgovoru sa srbijanskim kolegom Ivicom Dačićen suglasio kako postoji obostrana zainteresiranost za održavanje četvrte zajedničke sjednice vlada dviju država u Beogradu, uz ocjenu da bi to “pružilo dodatni zamah u daljnjem razvoju bilateralnih odnosa”, priopćeno je iz MVP-a Srbije poslije sastanka dvojice ministara.


Talijanska strana istaknula je snažnu podršku što skorijoj integraciji Srbije u EU i u tom kontekstu talijanski šef diplomacije je najavio ministarski sastanak Italija-zapadni Balkan, čije se održavanje planira početkom travnja u Rimu, navedeno je u priopćenju srbijanskom MVP-a.
Na sastanku Dačić-Tajani konstatirana je visoka razina bilateralnih odnosa dviju država, uz obostranu spremnost za jačanje sveukupne bilateralne suradnje u svim područjima od zajedničkog interesa.


Talijanski ministar vanjskih poslova predvodi državno izaslanstvo Italije na Forumu za poslovnu i znanstvenu suradnju Srbije i Italije, koji je u Beogradu okupio 151 talijansku i 246 srbijanskih tvrtki.