Sedmi dan potrage

Nestaloj dvogodišnjakinji i dalje nema traga. Austrijska policija intenzivno traži žene sa snimke iz Beča

P. N.

Screenshot

Screenshot

Policijska dužnosnica Bojana Otović Pjanović demantirala je da je majka djevojčice odbila poligrafsko testiranjeSedmi je dan potrage za dvogodišnjom Dankom Ilić koja je u utorak u 13.45 sati nestala na području Banjskog Polja kod Bora u Srbiji.


Novi tračak nade da je djevojčica još uvijek živa stigao je tijekom jučerašnjeg dana iz Beča, gdje je jedan srpski državljanin na tramvajskoj stanici snimio djevojčicu koja neodoljivo podsjeća na nestalu Danku. Bila je u pratnji dvije žene, koje su, tvrdi, međusobno pričale na rumunjskom jeziku.


Srpska policija je mail sa snimkom dobila u noći sa subote na nedjelju.
“Oko 20 sati sam izašao sa stanice metroa i ugledao dijete kako se otima i viče. Prvo sam ih gledao, a onda počeo snimati. Sve se događalo na stanici tramvaja, a dvije žene koje su bile s njom međusobno su pričale na rumunjskom. Dozivale su ga nekim imenom, nisam razumio kojim, ali se djevojčica uopće nije odazivala”, napisao je u mailu autor snimke.


Srpska policija odmah je alarmirala austrijske kolege, koji su počeli potragu za ženama sa snimke. Interpol je raspisao takozvanu žutu potjernicu za djevojčicom, a uključen je i Europol.


Policijska dužnosnica Bojana Otović Pjanović demantirala je da je majka djevojčice odbila poligrafsko testiranje. Navodi kako to nije istina, već je poligrafsko testiranje odbačeno, jer zbog njene trudnoće rezultat ne bi bio valjan.


“U njoj kucaju dva srca i sam nalaz ne bi bio vjerodostojan. Zakon ograničuje ženu koja je u drugom stanju da se podvrgne poligrafskom testiranju. Mogla je, ali zapis koji bismo dobili u tom trenutku ne bi bio pouzdan s obzirom da je u drugom stanju. Mi smo nebrojeno puta puta izlazili s gospođom na mjesto događaja da nam razjasni neke činjenice i okolnosti. To je sasvim prirodno. Ne samo da je bila ona, bio je i otac. Ne bih sada licitirala i pričala i osuđivala bilo koga. Kažem, istraga i dalje traje”, navela je Otović Pjanović, prenosi Kurir.