Slovenija

Marjan Šarec kritizirao liječnika pozitivnog na koronavirus: ‘Postupio je pogrešno i neodgovorno’

Hina

Reuters

Reuters

Nije primijenio naputke koje je u slučaju sumnje na koronavirus propisalo ministarstvo zdravstva jer je tri dana bio u kontaktu sa suradnicima u ambulanti i pacijentima, ali i štićenicima doma za starije osobe u Metliki, za koje je također kao liječnik zadužen, napisao je premijer u odlasku Marjan ŠarecSlovenski premijer u odlasku Marjan Šarec kritizirao je u subotu liječnika koji se nakon povratka sa skijanja u Italiji odmah vratio na posao, a za kojega je sinoć potvrđeno da je pozitivan na koronavirus, te tako ugrozio zdravlje drugih.


Odlazeći premijer je na Twitteru napisao da je takav postupak liječnika iz doma zdravlja u Metlici bio “pogrešan i neodgovoran”, da nije primijenio naputke koje je u slučaju sumnje na koronavirus propisalo ministarstvo zdravstva jer je tri dana bio u kontaktu sa suradnicima u ambulanti i pacijentima, ali i štićenicima doma za starije osobe u Metliki, za koje je također kao liječnik zadužen.


Iz spomenutog je doma objavljeno da se sada u skladu s preporukama nadležnih provode preventivne mjere, pa se štićenici doma zadržavaju u svojim sobama, boravak u sobama za društvene aktivnosti trenutačno je zabranjen, a sobe se prozračuju.
Osim toga, zaposlenici doma moraju prilikom rada obvezno nositi zaštitne maske, te dezinficirati prostore.


Kako prenose slovenski mediji, u domu za starije u Metlici živi 112 osoba, a u odjelu za dementne osobe još njih 60.


Spomenuti liječnik osmi je slučaj zaraze koronavirusom u Sloveniji. To je potvrđeno je kasno sinoć testiranjem, nakon čega je smješten u izolaciju, najprije u bolnicu u Novom Mestu, gdje se danas provode testiranja na koronavirus onih osoba koje su s njim bile u bliskom doticaju zadnjih dana.