PROCES ZA KRIJUMČARENJE DJECE

Sud u Zambiji oslobodio osmero Hrvata svih optužbi: Izlaze na slobodu odmah!

P. N.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Odvjetnik je poručio sutkinji da čak ni način na koji su njegovi klijenti primili navedenu djecu nije sporan i da nisu izneseni nikakvi dokazi da bi ih sutkinja osudilaSutkinja Visokog suda u Ndoli Mary Mulanda danas bi trebala objaviti odluku o tome što će biti s osmero hrvatskih državljana, kojima se sudi za navodnu trgovinu djecom, javlja 24sata.hr.


Hrvatski državljani već su stigli na sud.

Odvjetnik Gideon Kalandanya, koji brani hrvatske državljane, istaknuo je kako je prošlo više od šest mjeseci otkako su djeca stavljena pod skrbništvo socijalne skrbi Zambije. Zatražio je od suda da odbaci slučaj jer nisu ponuđeni nikakvi dokazi koji bi potvrdili da su njegovi klijenti počinili kazneno djelo trgovine djecom ovdje u Zambiji, DR Kongu ili Hrvatskoj. Odvjetnik je poručio sutkinji da čak ni način na koji su njegovi klijenti primili navedenu djecu nije sporan i da nisu izneseni nikakvi dokazi da bi ih sutkinja osudila.


Nakon čitanja dokaza  sud je utvrdio da država nije uspjela dokazati slučaj, nalog za puštanje odobren je odmah. Osmero Hrvata je oslobođeno.
“Prvi put nakon šest mjeseci se plačem od sreće, a ne od užasa i straha, sve je još neslužbeno, nadam se da je ovo definitivna odluka. Samo se bojimo nastavka priče radi onog prošlog što se dogodilo. Samo ih čekamo da uđu u avion s djecom”, rekla je za 24sata majka Azre Imamović Subošić, koja je uhićena u Zambiji.


Moguće da će se brzo vratiti u kući.


Osmero Hrvata bi već danas moglo krenuti iz Zambije u Hrvatsku, i to sa svojom posvojenom djecom