Molekularni biolog

Lauc: “Da nismo nametali razne zabrane broj zaraženih bi bio podjednak”

P. N.

Goran Stanzl/PIXSELL

Goran Stanzl/PIXSELL

Broj zaraženih bi bio podjednak, no ne bi bilo svih onih koje su ubile ‘mjere’, ne bi bilo inflacije i krize, a vjerojatno ne bi bilo niti rata u Ukrajini”, napisao je Lauc.Molekularni biolog i bivši član Znanstvenog savjeta Vlade Gordan Lauc jučer je na svom Facebook profilu objavio status u kojem dovodi u vezu epidemiološke mjere protiv pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini.


“Da je naš odgovor na pandemiju ostao na razini osobne odgovornosti i da nismo nametali razne zabrane sada bi nam svima bilo puno bolje: broj zaraženih bi bio podjednak, no ne bi bilo svih onih koje su ubile ‘mjere’, ne bi bilo inflacije i krize, a vjerojatno ne bi bilo niti rata u Ukrajini”, napisao je Lauc.


U objavi dodaje da je do sličnog zaključka došao i profesor Mark Woolhouse s Usher instituta Sveučilišta u Edinburghu i jedan od članova SAGE savjetodavnog tijela koje je upravljalo epidemijom u Ujedinjenom Kraljevstvu.
“Upravo je objavio knjigu u kojoj zaključuje da su gotovo sve radili krivo i da bi pristup koji je predlagala tzv. ‘Great Barrington deklaracija’ bio puno bolji”.