MUP objavio snimku

VIDEO Pogledajte kako izgledaju današnje gužve u prometu snimljene iz policijskog helikoptera

P. N.

Screenshot MUP

Screenshot MUP

Promet je gust na cestama i autocestama diljem Hrvatske, a prema izvješću Hrvatskog autokluba, na Krčkom mostu u smjeru kopna kolona vozila duga je oko 10 kilometara, a u smjeru otoka oko četiri kilometraMUP je objavio snimku velikih subotnjih gužvi u prometu snimljenih iz policijskog helikoptera.


“Vozači oprez, udarni je vikend na hrvatskim cestama! Važno je na odredište stići sigurno, a ne brzo. Promet se nadzire i iz zraka. Snimka AC A1 iz policijskog helikoptera, stanje u 11:30”, objavila je policija na Twitteru.

Promet je gust na cestama i autocestama diljem Hrvatske, a prema izvješću Hrvatskog autokluba, na Krčkom mostu u smjeru kopna kolona vozila duga je oko 10 kilometara, a u smjeru otoka oko četiri kilometra.


Na autocesti A3 kod graničnog prijelaza Bajakovo kolona je duga četiri kilometra, jednako kao i kod naplatnih postaja Lučko u smjeru Zagreba na A1. Na naplatnim postajama Demerje kolona se proteže dva kilometra.


Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona dugačka četiri kilometra koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon – kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona je duga oko tri kilometra, a kod tunela Učka u smjeru Rijeke kolona je duga oko dva kilometra.


Na graničnim prijelazima s BiH i Slovenijom promet je vrlo gust u oba smjera, gužve su na graničnim prijelazima sa Srbijom na izlasku iz Hrvatske, kao i sa Mađarskom na ulazu u zemlju.


“Na graničnom prijelazu Pribanjci zabilježena su višesatna čekanja, više od 5 sati na ulasku u zemlju, pa se korisnici mole da koriste i druge granične prijelaze”, poručuju iz HAK-a.


Državni hidrometeorološki zavod objavio je da se tijekom vikenda očekuje kraj toplinskog vala, a uz promjenu vremena, moguće je lokalno grmljavinsko nevrijeme.


“Osvježenje će se najviše osjetiti na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu dok će se u Dalmaciji zadržati većinom sunčano i vruće”, priopćio je DHMZ.