Optužbe na račun v.d. ravnatelja bolnice

Slučaj KBC-a Sestre milosrdnice: Zadravec tvrdi da se Vatavuk uspoređivao s Hitlerom

P. N.

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Hvala na pitanjima, ali ne mogu komentirati današnje izjave dr. Zadravec na saborskom odboru, priopćio je VatavukDijana Zadravec danas je na saslušanju na sjednici Nacionalnog vijeća za praćenje provedbe Strategije suzbijanja korupcije rekla da je v.d. ravnatelja, Zoran Vatavuk sebe na sastanku na radiologiji usporedio s Hitlerom, a sam sastanak s Hitlerovim sastankom s generalima koji su važni za Blitzkrieg, javlja televizija N1.


“V.d. ravnatelja, Vatavuk je prije 10 dana na radiologiji sazvao sastanak s mojim inženjerima radiologije, na kojem je bilo dvadesetak prisutnih i usporedio sebe s Hitlerom. Sastanak koji je održao s radiolozima i inženjerima radiologije usporedio je sa sastancima koje je Hitler imao s generalima, aludirajući na radiologe, i vozačima, misleći na inženjere radiologije, prije okupacije Francuske”, rekla je Zadravec.


“Vatavuk je rekao da je između generala i vozača još puno raznih gradacija vojnika, ali je rekao da je Hitler poslije generala imao sastanak s vozačima, jer su mu najvažniji za Blitzkrieg. Sablažnjeni smo moji kolege i ja da osoba iz javnog prostora koja vodi javnu bolnicu upotrebljava nacistički i fašistički vokabular i opčinjen je nacističkim simbolima, pa je tako “važnije” predstojnike klinika nazvao jastrebovima koji su tražili moju smjenu”, rekla je Zadravec u saslušanju u Saboru.
Novinari televizije N1 poslali su upit KBC-u Sestre milosrdnice, u kojemu ih pitaju mogu li potvrditi ili demantirati tvrdnje koje je Zadravec iznijela.


“Hvala na pitanjima, ali ne mogu komentirati današnje izjave dr. Zadravec na saborskom odboru. Sve vezano za ranije iznesene tvrdnje i izjave dr. Zadravec kao v.d. ravnatelja KBC Sestre milosrdnice su javno iznešene u službenim priopćenjima proteklih dana i nemamo tome što dodati. Vezano za vaše pitanje i ostalo što je iznijela je potpuno izvučeno iz konteksta i neistinito prikazano”, odgovorio je v.d. ravnatelja Vatavuk.