Neonacistička posla

VANDALIZIRAN SPOMENIK U ZAGREBU: Nepoznati maloumnik nacrtao kukasti križ na spomenik Većeslavu Holjevcu

P. N.

FOTO: Antifašistički Vjesnik

FOTO: Antifašistički Vjesnik

Spomenik Holjevcu nalazi se na oko dvije stotine metara udaljenosti od spomenika Franji Tuđmanu, na čijem je postamentu početkom godine mladić po imenu Filip Drača nacrtao srp i ćekić.Nepoznati vandali pod okriljem noći išarali su spomenik Većeslavu Holjevcu, koji se nalazi na zelenoj površini uz zagrebačku aveniju što nosi ime ovog narodnog heroja i legendarnog zagrebačkog gradonačelnika, zahvaljujući čijoj viziji je izgrađen Novi Zagreb. Na spomeniku Holjevcu nacrtan je kukasti križ.


Vijest o tome objavio je portal Antifašistički Vjesnik, napominjući da je spomenik podignut 1994. godine te da je u pitanju rad kipara Zvonimira Gračana, izrađen prema idejnom rješenju Branka Silađina.


Spomenik Holjevcu nalazi se na oko dvije stotine metara udaljenosti od spomenika Franji Tuđmanu, na čijem je postamentu početkom godine mladić po imenu Filip Drača nacrtao srp i ćekić.
U slučaju vandaliziranja Tuđmanovog spomenika policija je upregnula sve snage da nađe počinitelja, a prije dva dana objavljena je vijest da tužiteljstvo za Filipa Draču traži dvije godine zatvora.


Bit će zanimljivo vidjeti hoće li zagrebačka policija istim žarom pristupiti istrazi vandaliziranja spomenika najuspješnijem gradonačelniku u povijesti Zagreba, koji je bio i istaknuti sudionik Narodnooslobodilačke borbe, organizator ustanka na Kordunu i jedan od zapovjednika partizanskih jedinica u završnim operacijama za oslobođenje Istre i Trsta.