Europarlamentarac

Tomislav Sokol: Evo zašto sam glasovao protiv rezolucije o odluci Vrhovnog suda SAD-a o pobačaju

Portal Novi listHrvatski europarlamentarac Tomislav Sokol glasovao je protiv rezolucije o odluci Vrhovnog suda SAD-a o pobačaju.


„Europski parlament nema nadležnost kada je u pitanju pobačaj, to pitanje nije u nadležnosti Europske unije već država članica.


Također, Europski parlament se nema pravo miješati u odluke sudova neke druge demokratske države van Europske unije te donošenje rezolucija na tu temu smatram neprimjerenim.
Parlament na ovaj način prekoračuje svoje ovlasti i neutemeljeno se upliće u suverenost drugih država, kao i neovisnost sudbene vlasti tih država.


Pravo svake suverene države je da definira svoju politiku po pitanju pobačaja u skladu s vlastitim nacionalnim zakonima.


Taj cjelokupni narativ u vidu rezolucija u Europskom parlamentu dolazi od ljevičarskih političkih grupa i aktivista koji promiču kulturu smrti te tvrde da je pobačaj ljudsko pravo, što nije točno.


Ljevičarski aktivisti u Europi, ali i u Hrvatskoj su nakon odluke Vrhovnog suda SAD-a u strahu jer se boje da će navedena odluka odraziti i imati posljedice u cjelokupnoj EU. Iz navedenih razloga glasao sam protiv Rezolucije“ – istaknuo je zastupnik Sokol.