Novi život

Tomislav Karamarko osnovao firmu s tri partnera, proizvodit će struju

P. N.

NL arhiva

NL arhiva

“Za mjesec do dva bit će sve definirano, no bavit ćemo se obnovljivim izvorima energije. To je za sada to”, rekao je kratko Tripković 


Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a, osnovao je tvrtku kojoj je sjedište u zagrebačkom predjelu Dubravi i bavit će se proizvodnjom električne energije. Tvrtka je osnovana s 20 tisuća kuna pod imenom Diamond Technology, javlja televizija N1.


Karamarko u svom poslovnom pothvatu ima i tri partnera: Anu Rubelj Gregurić, kćer Ivana Rubelja, nekadašnjeg kralja ćevapa, zatim Igora Tripkovića, bivšeg čelnika Brodarskog Instituta kojeg je smijenila Plenkovićeva vlada u svibnju prošle godine, te Josipa Vidovića, bivšeg tajnika Odbora za branitelje HDZ-a. Direktor tvrtke je Tripković, a u kratkom razgovoru potvrdio je kako je Karamarko jedan od partnera.

“Da, Karamarko se zaželio realnog poslovanja i nadam se da je politika za njega ‘passe’ priča”, potvrdio je Tripković za Index.


Kako je dodao, tvrtka će se baviti proizvodnjom električne energije, i to tzv. “zelenom energijom”.


“Za mjesec do dva bit će sve definirano, no bavit ćemo se obnovljivim izvorima energije. To je za sada to”, rekao je kratko Tripković.