Ivica Lukšić

‘Sve je više težih kliničkih slika kod mlađih ljudi. Sukob znanstvenika? Neka dođu pomoći kod nas u Dubravu’

P. N.

Foto Slavko Midžor PIXSELL

Foto Slavko Midžor PIXSELL

Kaže kako su brojke u KB Dubrava zadnjih dana u nivelaciji, ali nema poboljšanja stanjaV.d. ravnatelja Kliničke bolnice Dubrava Ivica Lukšić danas se kratko osvrnuo na sukob među znanstvenicima.


“Potrebna je živa znanstvena diskusija i znanstvena aktivnost je potrebna, mislim da je pružanje pomoći u Dubravi sada najvažnije, neka dođu k nama, neka prate svijetle primjere, pružanje konkretne pomoći bila bi izvrsna prilika za sve da pomognu u pandemiji”, rekao je Lukšić za N1.


Kaže kako su brojke u KB Dubrava zadnjih dana u nivelaciji, ali nema poboljšanja stanja.
“I druge bolnice u i izvan Zagreba imaju blagi porast hospitaliziranih. Mi jesmo najveća bolnica i primamo bolesnike koji ne mogu biti i Infektivnoj klinici. Bolnice oko Zagreba povećavaju svoje kapacitete… Ostajemo otvoreni za sve bolesnike koji trebaju liječenje”, dodao je.


Jutros u Dubravi ima 462 bolesnika, od čega ih je 82 na respiratoru.


“Iz Dubrave je otpušteno više od 1.000 bolesnika, liječeno više od 2.000, smrtnost bolesnika na respiratoru kreće od početka pandemije oko 68 posto, imamo više od 70 posto bolesnika na respiratoru koji imaju više od tri komorbiditeta”, rekao je Lukšić za N1 i dodao da je u zimskoj fazi epidemije vidljiv sve veći broj težih kliničkih slika kod mlađih ljudi.