Imenovanje

Smijenjen šef APN-a: Umjesto HDZ-ovca kojeg je “sram koliko nema”, postavljen HNS-ovac

Portal Novilist.hr

Foto Screenshot RTL Potraga

Foto Screenshot RTL PotragaNakon smjene Krešimira Žunića zbog kupnje POS-ovog stana, novim je šefom APN-a imenovan je HNS-ov kadar Dragan Hristov, javlja N1.


Dragan Hristov je posljednjih sedam mjeseci bio zamjenik direktora u APN-ovom Odjelu za kupnju nekretnina.


U APN-u je zaposlen od 2014. godine.
Dosadašnji vršitelj dužnosti Agencije za promet nekretnina Krešimir Žunić, od državne je agencije kojoj je na čelu kupio stan po cijeni znatno povoljnijoj od tržišne. Žunić je stan kupio u Zadru, a kad ga je novinarka RTL-a Danka derifaj s tim suočila, on je odgovorio:


“Pa mene je sram koliko nemam, a ne imam! Nemam vozila, nemam pokretnina, imam jednu i pol imovinu i dva kredita. Pa što će premijer misliti o meni, majke ti, kako sam sposobna čovjeka napravio, ne može sebi pripomoći, a trebao bi servisirati usluge građana.”


Zajedno sa sinom kupio je POS-ov stan u Zadru, za manje od tisuću eura po kvadratu, u vrijeme dok je bio zamjenik direktora APN-a.


Agencija je te stanove izgradila u Zadru da pomogne obiteljima koje bi po cijenama znatno nižim od tržišnih mogle riješiti stambeno pitanje. 


Krešimir Žunić ima plaću od 11 tisuća kuna i još jedan stan u Zagrebu, u kojem povremeno živi bivši HDZ-ov ministar, sada saborski zastupnik, Lovro Kuščević.