Odlazak u 50. godini

Preminuo dugogodišnji glazbeni urednik Hrvatskog radija Ivan Dvoržak

P. N.

Foto Pixabay

Foto Pixabay

Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji Glazba za sanjarenjeSve nas je sinoć šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg glazbenog urednika Hrvatskog radija koji nas je napustio u 50. godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi, a slušatelji po emisiji Glazba za sanjarenje.


Ivan Dvoržak na Hrvatskome radiju kao vanjski suradnik počeo je raditi još 2003. godine. Protekla 2 desetljeća surađivao je u svim emisjama Hrvatskoga radija. Na Prvome programu Hrvatskoga radija uređivao je i vodio emisiju Glazba za sanjarenje koja se emitirala nedjeljom navečer. Bio je suradnik i u emisiji S domaće pop i rock scene urednika Roberta Urlića.


– Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno glazbu, nove i stare pjesme, pjevače, glazbenike. Često me znao oduševiti svojom perspektivom i interpertacijama. Bio je veliki znalac domaće i strane glazbe, čovjek posvećen glazbi koji je uvijek tražio ono najbolje u glazbenim djelima.
Ivan Dvoržak rođen je 1973. godine u Zagrebu gdje je završio srednju školu. Diplomirao je Povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Ipak, njegov profesionalni odabir bila je glazba. Svi koji su s njim surađivali pamtit će ga po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema glazbi čijim je odabirom dotaknuo mnogobrojne slušatelje svih naših postaja.