Čestitka u ime biskupa

Predsjednik HBK i zadarski nadbiskup Želimir Puljić čestitao Božić predsjednici Hrvatske

Hina

Foto/V: SITNICA

Foto/V: SITNICA

»Zahvaljujem Vam na čestitci i lijepim željama koje ste prigodom blagdana Božića i Nove godine uputili meni osobno, hrvatskim biskupima i vjernicima u Domovini i u iseljeništvu, poručuje nadbiskup Puljić predsjednici RH Kolindi Grabar KitarovićZAGREB – Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je u ponedjeljak božićnu čestitku predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović u kojoj poziva da Božićni blagdani budu poticaj u promicanju općeg dobra, međusobnog poštovanja i prosperiteta naše zemlje.


»Zahvaljujem Vam na čestitci i lijepim željama koje ste prigodom blagdana Božića i Nove godine uputili meni osobno, hrvatskim biskupima i vjernicima u Domovini i u iseljeništvu.


Svetkovina Isusovog rođenja i dolaska među ljude pokazuje koliko Bog voli čovjeka i poštuje njegovo dostojanstvo. Svetkovina Božića usmjerava naš pogled prema nebu odakle je stigao Spasitelj svijeta, a rođenje u Betlehemu zbori nam o vrijednosti zemlje na kojoj se Isus htio roditi i sve nas prihvatiti te pozvati da jedni prema drugima njegujemo bratsku blizinu, solidarnost, velikodušnost i dobrohotnost«, stoji između ostalog u čestitki.
Neka novorođeni ‘Bog s nama’ donese mir i blagoslov svim stanovnicima, obiteljima i institucijama diljem Lijepe naše, a Božićni blagdani budu poticaj u promicanju općeg dobra, međusobnog poštovanja i prosperiteta naše domovine.


U tom duhu u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica i Kristovih vjernika laika te u svoje osobno ime želim Vama, Vašoj obitelji i suradnicima čestit i radostan Božić, uz obilje Božjeg blagoslova u Novoj 2020., poručuje nadbiskup Puljić predsjednici RH Kolindi Grabar Kitarović.