Čelnica Radničke fronte

Peović o Milanovićevoj kandidaturi: ‘Na mnoga pitanja mi još uvijek nemamo odgovore’

Hina

Katarina Peović / Foto Davor Kovačević

Katarina Peović / Foto Davor Kovačević

Po njezinom sudu, prethodno treba odgovoriti na niz pitanjaČelnica Radničke fronte Katarina Peović ocijenila je u subotu da je još prerano komentirati najavu predsjednika Republike Zorana Milanovića da se kandidira za premijera na parlamentarnim izborima jer se, po njezinom sudu, prethodno treba odgovoriti na niz pitanja.


“Evidentno je da se mnoga pitanja moraju postaviti, na koja mi sad nemamo odgovore”, odgovorila je Peović u Rijeci na upit da komentira najavu izlaska Zorana Milanovića na parlamentarne izbore.


Predsjednik Milanović jučer je objavio da će ostavku na mjesto predsjednika države dati nakon parlamentarnih izbora, na kojima će se natjecati kao nestranački kandidat na listi SDP-a.
Predsjednik Ustavnog suda Miroslav Šeparović na to je kratko rekao da će se Ustavni sud ”izjasniti u postupku nadzora ustavnosti i zakonitosti izbora sukladno Ustavnom zakonu o Ustavnom sudu”.


Najavljujući predizbornu kampanju za parlamentarne izbore, Peović je istaknula da će se usmjeriti na svoj program te na ljude koji žive od svog, a ne tuđeg rada.


Upozorila je na nemogućnost ostvarivanja boljeg standarda građana, većih plaća i mirovina, bez promjene strukture gospodarstva. Posebno je naglasila potrebu reindustrijalizacije, razvoja brodogradnje, te poticanja vlastite poljoprivredne proizvodnje.


Istaknula je i ključnu važnost promjene porezne politike, tako da se više oporezuju bogati.


Upozorila je i na trend snižavanja radničkih prava i, kako je rekla, ponovno uvođenje robovlasništva. To se prije svih odnosi na brojne radnike uvezene iz inozemstva ya koje je rekla da rade i žive u nehumanim uvjetima. Ocijenila je i da se robovlasnički rad kao opcija nudi i domaćim radnicima, a alternativa je odlazak na rad u inozemstvo.


“Politike Andreja Plenkovića i HDZ-a ne donose blagostanje, nego nas vode na začelje Europe, po mnogim mjerilima, a to treba prekinuti”, poručila je.


Vezano za model izlaska Radničke fronte na izbore u 8. izbornoj jedinici, rekla je da razgovaraju sa SDP-om, te da će u svakom slučaju izaći na izbore u toj izbornoj jedinici.


Komentirala je odnose među strankama koje su najavile okupljanje u lijevo-liberalnoj grupaciji, rekavši da bi bilo bolje da razgovaraju jedni s drugima, nego da se razgovara preko medija, jer to stvara šum u komunikaciji.


Na zadnjem zajedničkom sastanku nitko nije bio protiv našeg sudjelovanja u ovoj grupaciji, a sad po medijima vidimo drugačije poruke, za koje se nadamo da ćemo razjasniti na sljedećem sastanku, rekla je Peović.