Mario Banožić

Ovaj HDZ-ovac će, izgleda, naslijediti Krstičevića kao novi ministar obrane

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Darko Horvat bio bi ministar graditeljstva i državne imovine, dok ostaje otvoreno pitanje turizma



Mario Banožić, dosadašnji ministar državne imovine, prilično je izgledan kandidat za novog ministra obrane, piše u srijedu Jutarnji list.


Nakon što se odustalo od spajanja resora obrane i branitelja zbog pritiska unutar HDZ-a, jer su neki visokopozicionirani HDZ-ovci, kako doznaje dnevnik, argumentirali da ne bi bilo pametno zamjeriti se braniteljima nakon što će predstavnik SDSS-a postati potpredsjednik Vlade, definitivno je odlučeno da će ministar hrvatskih branitelja ostati Tomo Medved, ali da će preuzeti i potpredsjedničko mjesto u Vladi za nacionalnu sigurnost, odnosno bit će drugi čovjek u Vladi.


Budući daje pozicija ministra obrane ostala prazna nakon što je Damir Krstičević dao ostavku, a da Plenković i dalje želi Banožića u Vladi, on se nametnuo kao kandidat za tu poziciju, iako to nije konačna odluka.




No, iz više izvora u stranci i u Vladi Jutarnji doznaje kako je dosta izgledno da će postati novi ministar obrane.


Darko Horvat bio bi ministar graditeljstva i državne imovine, dok ostaje otvoreno pitanje turizma.


Još uvijek postoje opcije da se turizam pripoji jednom od ministarstava i to megaministarstvu gospodarstva i energetike koje će voditi Tomislav Ćorić, ali jučer se pojavila informacija i da bi se Ministarstvu turizma zapravo pripojio resor zaštite okoliša ili da bi čak ostalo zasebno Ministarstvo.


U Vladi su svjesni da turizam i dalje mora biti važan resor, posebno sada u koronakrizi kada je taj sektor pretrpio veliku štetu, donosi Jutarnji list.