Koronavirus

Ni danas prijepodne nema novooboljelih, Capak otkriva kad ćemo proglasiti kraj epidemije

Hina, P. N.

Snimio Edvard Susak/HINA/POOL/PIXSELL

Snimio Edvard Susak/HINA/POOL/PIXSELL

Tijekom jutra nije bilo novooboljelih, rekao je ministar pola sata prije podneva i trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio »više nego zadovoljavajućom«Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u utorak da Hrvatska nema novooboljelih od koronavirusa, a trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio je »više nego zadovoljavajućom«,


Tijekom jutra nije bilo novooboljelih, rekao je ministar pola sata prije podneva i trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio »više nego zadovoljavajućom«.


To se nije dogodilo slučajno, Nacionalni stožer je poklonio vjeru struci i u sinergiji svih, rekao je Beroš ističući kako su dobri rezultati postignuti zahvaljujući građanima, struci, politici, Vladi, medijima.
Ukupan broj oboljelih od koronavirusa od početka krize je 2246 u Hrvatskoj.


Novooboljelih dakle nema. Do sada je testirano 67297 osoba, od toga 602 u posljednja 24 sata.


Na bolničkom liječenju je 17 osoba. Od toga su na respiratoru 4 pacijenta.


Ukupan broj ozdravljenih je 2088, što je 11 novoozdravljenih u 24 sata.


Ukupan broj preminulih je 103.


 


Ministar je to izjavio na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. – Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK).


Ravnatelj HZJZ Krunoslav Capak kazao je u utorak da se smatra da dođe kraj epidemije nakon što prođe 14 dana od posljednjeg slučaja. Autohtonih slučajeva u Hrvatskoj više nama, a do kraja tjedna bit će objavljeno što će se učiniti u slučaju zaraze nekog turista.