Vremenska nepogoda

Nevrijeme pogodilo Baniju: Snažan vjetar rušio krovove. Zatvorene su ceste, u selima nestaje struje

P. N.

foto: Edina Zuko/PIXSELL

foto: Edina Zuko/PIXSELL

Iz Civilne zaštite, podsjetimo, predvečer su izdali upozorenje na opasne vremenske pojave za Zagrebačku županiju, Grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju.Olujno nevrijeme pogodilo je dijelove Hrvatske. Vjetar je na Baniji rušio stabla, a štetu trpe vlasnici uništenih automobila. U Virovitici je u desetak sekundi snažan vjetar odnio veliki šatore, a snimka tog događaja viralno se dijeli na društvenim mrežama.

Ponovo je stradala okolica Petrinje, Siska i Gline. Nakon potresa, priličnu štetu sad im nanosi jak vjetar. Lokalni mediji javljaju da vatrogasci imaju pune ruke posla. U Petrinji je zabilježeno najmanje deset intervencija, dok ih je na cijelom području Banije zabiljženo više od sedamdeset. Najčešće je riječ o intervencijama na saniranju krovišta.


Iz Civilne zaštite, podsjetimo, predvečer su izdali upozorenje na opasne vremenske pojave za Zagrebačku županiju, Grad Zagreb, Krapinsko-zagorsku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju. Izgledne su tuče, grmljavina i jak vjetar, kao i obilna kiša u kraćim vremenskim intervalima.