Nikola Mažar za RTL Danas

Krim-policija izuzima dokumente o poslijeratnoj obnovi Banije. Hoće li ta istraga ikad biti okončana?

P. N.

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Mažar je gostovao u emisiji RTL Danas i govorio o istragama poslijeratne obnove, temi koja je postala aktualna nakon što su se u potresu na Baniji kao kula od karata rušile kuće obnovljene nakon Oluje.U televizijskoj emisiji RTL Danas gostovao je državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.


– Ono što mogu reći da pripadnici krim-policije provode terenske izvide, izuzimaju dokumentaciju u interesu istrage. Nadamo se da ćemo, kada završi istraga dobiti odgovore na sva ona pitanja koja zanimaju i nas kao Republiku Hrvatsku, ali i širu javnost, rekao je tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.


Mažar je gostovao u emisiji RTL Danas i govorio o istragama poslijeratne obnove, temi koja je postala aktualna nakon što su se u potresu na Baniji kao kula od karata rušile kuće obnovljene nakon Oluje.
– Krim-policija provodi izvide, izuzimaju dokumentaciju, odnosno svu dokumentaciju koja je na raspolaganje. Moramo reći da je u ono vrijeme postojalo Ministarstvo obnove i razvitka koje je imalo tu dokumentaciju, ona se nalazi u digitalnom obliku kod nas. Dok u arhivima stoji sve drugo. Sve što bude potrebno i što bude postojalo će se dati i već se daje, rekao je je Mažar za RTL Danas.