Posjet Japanu

Jandroković se sastao s japanskim premijerom Shinzom Abeom i pozvao ga u Hrvatsku

Hina

Foto: sabor.hr

Foto: sabor.hr

Sugovornici su posebno izdvojili kao pozitivne primjere japanskih ulaganja u Hrvatskoj tvrtke Kali tuna i Yazaki, a predsjednik Hrvatskoga sabora pozvao je japanske ulagače da slijede njihov primjer te istaknuo da su dobrodošli u HrvatskuSlužbeni posjet Japanu predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković započeo je sastankom s japanskim premijerom Shinzom Abeom, priopćeno je u ponedjeljak iz Sabora.


Tijekom sastanka Jandroković i Abe ocijenili su političke odnose vrlo dobrima i prijateljskima te pozdravili uspostavljeni politički dijalog na svim razinama, a posebno na onoj parlamentarnoj.


Kada je riječ o gospodarskoj suradnji, istaknuli su nekoliko dobrih primjera i naglasili zajedničku želju za njezinim daljnjim osnaživanjem.
Sugovornici su posebno izdvojili kao pozitivne primjere japanskih ulaganja u Hrvatskoj tvrtke Kali tuna i Yazaki, a predsjednik Hrvatskoga sabora pozvao je japanske ulagače da slijede njihov primjer te istaknuo da su dobrodošli u Hrvatsku.


Premijer Abe spomenuo je Olimpijske igre 2020. u Tokiju, gdje se očekuje veliki broj hrvatskih sportaša, što će biti odlična prilika za daljnju promociju Hrvatske i njezinog turizma te će pridonijeti većem rastu posjeta japanskih turista Hrvatskoj.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Jandroković i premijer Abe razgovarali su i o hrvatskom predsjedanju Europskom unijom te zaključili da će to također biti dobar okvir za bilateralnu, kao i daljnju suradnju EU-a s Japanom.


Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković pozvao je japanskog premijera Shinzua Abea u posjet Hrvatskoj.