Prehrana stradalih

Chefovi volonteri danas su na Baniji skuhali posljednji obrok, a ovo desno kuhao je Pleter

Portal Novi list

Usporedite samiDržavna tvrtka Pleter danas u potpunosti preuzima ulogu kuhara volontera koji su na Baniji dosad skuhali na desetke tisuća toplih obroka stradalima u katastrofalnim potresima.


Pleter su već kritizirali na obroke koje su dijelili ljudima, a da te kritike itekako imaju smisla pokazuju i današnje fotografije agencije Pixsell.


Njihov fotoreporter Željko Lukunić snimio je fotografije na kojima se vidi što su danas skuhali volonteri, a što Pleter.
Kuhari volonteri iz inicijative Chef kuha doma kuhali su grah varivo s miješanim mesom i kobasicima, uz tjesninu kao prilog, dok je Pleter, pak, pripremao pohanu piletinu i krpice sa zeljem.


Usporedite sami.Dok su volonteri kuhali besplatno, Pleteru će država plaćati od 20 do 30 kuna po obroku. Budući da je nedavno Pleter kritiziran nakon što su objavljene fotografije lošeg rižota, kojeg su, navodno, dijelili ljudima, u ovoj državnoj tvrtki odlučili su kako će svaki dan objavljivati što poslužuju.


Naime, iz Pletera su demantirali da su na meniju imali spomenuti rižoto. Tog dana kuhali su grah, a kad su se pojavile fotografije tog graha postalo je jasno da ne izgleda puno bolje od kritiziranog rižota.“Kako bi spriječili daljnje dezinformacije, obavještavamo Vas da će na današnji dan društvo isporučiti vojnički grah kao glavni obrok, a u cilju suzbijanja ovakvih lažnih i uznemiravajućih informacija nastavit ćemo s praksom objave dnevnih menija”, priopćili su iz Pletera u utorak.