Mostovac

Grmoja obećao da neće kmečati, pa je onda ipak malo kmečao

Hina

Foto Davor Kovačević

Foto Davor Kovačević

Iako dobivam i dalje prijetnje od kojih se ledi krv u žilama i koje smjeraju na moju obitelj, nikad neću kmečati niti tražiti zaštitu, rekao je GrmojaPotpredsjednik Mosta Nikola Grmoja odgovorio je na kritike koje je jutros premijer Andrej Plenković uputio njemu i predsjedniku Mosta Boži Petrovu, poručivši kako neće tražiti zaštitu zbog prijetnji smrću koje je primio, dok se ljude hapsi kada Plenkovića samo nazovu Ćaćom.


“Nemam zaštitu, nisam ogradio Markov trg jer se bojim za svoju sigurnost, hodam slobodno ulicama Zagreba, mog Metkovića ali i ulicama naše Hrvatske.


Ljude ne hapse kad meni nešto kažu, kao što hapse one koji te samo nazovu Ćaćom i usporedbe sa Sanaderom, kao što su uhapsili čovjeka na Korčuli”, napisao je Grmoja u srijedu na svom facebooku.
Poručuje kako je u otvorenom sukobu s onima koje Plenković nikad nije ni spomenuo, a za koje “svatko zna da su spremni ljude provozat u gepeku”, kao i s onima koji su nogom otvarali vrata ureda gradonačelnika Zagreba.


“Iako dobivam i dalje prijetnje od kojih se ledi krv u žilama i koje smjeraju na moju obitelj, nikad neću kmečati niti tražiti zaštitu. I nikad, ama baš nikad neću biti beskrvni birokrat bez okusa, boje, mirisa i bez vrijednosti”, kaže Grmoja.


Grmoja i Petrov podigli su jučer kaznene prijave zbog prijetnji smrću koje su primili nakon izjava o LGBT zajednici koje su naišle na osudu javnosti.


Plenković je pak u srijedu ujutro komentirao njihovu situaciju, kao i nasilje nakon zagrebačke Povorke ponosa. Ocijenio je kako Grmoja i Petrov nakon huškanja, koje je nazvao nedopustivim, plaču zbog prijetnji.


“I sada ova dvojica plaču, plaču Petrov i Grmoja, koji su tu bili očito prepoznati kao nekakvi huškači. Meni takve prijetnje stižu na dnevnoj, tjednoj bazi pa ne govorim nikome, nego se navikneš nositi s time, a oni sada plaču”, rekao je Plenković.