Riječko brodogradilište

U subotu novo porinuće u 3. maju, otvoren poziv građanima Rijeke

Portal Novi list

"Algoma Endeavour" porinut je s navoza u veljači u nazočnosti brojnih građana / Foto Sergej Drechsler

"Algoma Endeavour" porinut je s navoza u veljači u nazočnosti brojnih građana / Foto Sergej DrechslerU riječkom Brodogradilištu 3. maj, u subotu točno u podne održat će se porinuće Novogradnje 735 – pontona namijenjenog Doku 11 Brodogradilišta Viktor Lenca.


Riječ je o prvom od dva ugovorena pontona koje 3. maj gradi za ovaj dok u Lencu. Dug je 78 metara, širok 24, a visok 8 metara.


Kako javlja Radio Rijeka, u njega je ugrađeno 1.800 tona čelika, a direktor 3. maja Edi Kučan kaže da je praktički veličine jednog manjeg broda.
Prema Kučanu, višemjesečna izgradnja bila je izuzetno specifična, jer se ponton morao uklopiti u postojeći Dok 11.


“Suradnja s Brodogradilištem Viktor Lenac dugogodišnja je i izvrsna. Na ovom su pontonu, uz naše djelatnike, radili i djelatnici Viktora Lenca, upravo zato kako bi mogli čim ranije taj ponton kompletirati i podvući pod Dok 11, kako bi Dok 11 krenuo čim ranije u upotrebu.


To je iznimno zahtjevan Dok koji puno znači Viktoru Lencu. Čast nam je i zadovoljstvo pozvati sve ljude, građane Rijeke, sve koji imaju volju i želju pridružiti nam se u subotu, vrata 3. maja bit će otvorena za to porinuće”, izjavio je Edi Kučan za Radio Rijeku.