Pobjeda riječkih odbojkaša

VELIMIR LIVERIĆ: Želimo igrati brzu i modernu odbojku

Zlatko Horvat

Velimir Liverić

Velimir Liverić

 U prva dva seta igrali smo kako smo se dogovorili, imali smo napad iz dviju zona, četvorke i šestice. U trećem setu smo imali nekoliko loših prijema, nismo mogli napasti iz zone šest i tu smo se malo poremetili, a gosti odvojili. Pri kraju seta smo opet počeli igrati, što je dalo rezultata u četvrtom setu - rekao je Liverić nakon pobjede nad Medicinarom.RIJEKA Luka Osojnak ostao je uz rub terena zbog ozljede gležnja, ali njegovi suigrači dobro su odradili posao u drugom kolu, Medicinar Trnje jednostavno nije imao lijek za razigrani sastav Velimira Liverića. Raspoloženi, vedri, ali i odlučni, Riječani su ostvarili drugu pobjedu. Šteta što na tribinama nije bilo više gledatelja, ovu momčad se isplati pogledati. Domaći mogu žaliti i zbog trećeg seta, kažnjeno je malo opuštanja, ali to kao da je bila inspiracija za domaći sastav.


– Osojnak ne bi igrao ni da je trebalo. Dobro je sredio gležanj, ali nadamo se da će s tri tretmana kod Deana Misture biti spreman za iduće kolo i Split – kaže Velimir Liverić, trener Rijeke. – U prva dva seta igrali smo kako smo se dogovorili, imali smo napad iz dviju zona, četvorke i šestice. U trećem setu smo imali nekoliko loših prijema, nismo mogli napasti iz zone šest i tu smo se malo poremetili, a gosti odvojili. Pri kraju seta smo opet počeli igrati, što je dalo rezultata u četvrtom setu.


Riječani su dobro otvorili dvoboj, poveli su 4:0 s četiri različita načina dobitka poena. Gosti su se brzo pribrali, smanjili na 7:6, ali nisu uspjeli izjednačiti. Domaći su uvijek imali dobar potez više, držali prednost, koja je iznosila i pet poena (22:17), čime je stavljena hipoteka na prvi set, okončan uspješnim domaćim blokom.
Šestorka Stanić, Lasić, Lozić, Ličina, Bogdanović i libero Smiljanić brzo je početni zaostatak (1:2) pretvorila u plus (8:5). Riječani su bili čvršći u bloku, bolje su pokrivali teren i mrežu, dok su u napadu imali više rješenja pa je rezultat opet počeo bujati na njihovu stranu (11:6). Davor Bogdanović je pogodio dva asa u nizu, oba uz pomoć mreže, za uvjerljivih 17:10, poslije kojeg je bilo jasno da je i božica Fortuna na strani domaćeg sastava. No, gosti se nisu predavali, dobili su iduća dva poena samo da bi Vranješ izbacio servis u aut, a gosti potonuli (21:12).


Naravno, moralo se malo zakomplicirati. Gosti su prvi put stekli dva poena prednosti u jednom setu (5:7). Nije pomoglo ni nekoliko efektnih poteza Bogdanovića, gosti su počeli povećavati razmak (13:19) i bilo je jasno da će meč otići u četvrtu dionicu, za koju su gosti iskoristili treću set loptu.


Prvi poen četvrtog seta pripao je gostima, ali Riječani su uzvratili s pet poena u nizu. I bili su dovoljno koncentrirani da ne bi bilo nekakvih iznenanađenja (17:10). Za sve ostalo, na pravom mjestu bio je Bogdanović.


– Doveli smo Ivana Lozića, super je dečko i super pojačanje, na mjesto gdje smo imali problema. Nastavili smo tamo gdje smo stali. Želimo igrati brzu, modernu odbojku, s pet napada, s dobrim servisom, s aktivnim igranjem u polju. Favoriti smo u ligi bez dviju Mladosti, samo moramo biti na sto posto, i doma i vani – zaključuje Liverić.