Anja Žarković

Riječke odbojkašice se nadaju iznenađenju, Kaštelanke nisu nepobjedive…

Denis Frančišković

Anja Žarković (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL

Anja Žarković (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL

Kaštelanke sigurno imaju kvalitetu, ali nisu nepobjedive. Puno toga ovisi o nama, ako budemo na željenoj razni, možemo im parirati, a zašto ne i pobijediti ih - kaže Anja ŽarkovićRIJEKA Odbojkašice Rijeke CO nakon manje-više očekivanog poraza kod vodeće Mladosti vraćaju se na trsatski parket. Na programu je peto kolo drugog dijela doigravanja Superlige, a gost Trsata je ekipa Kaštele, koja se doigravanju priključila kasnije, kao i »mladostašice«. Obje ekipe imaju po jednu pobjedu iz tri ogleda, s tim da su gošće na trećem mjestu, stepenicu više iznad Riječanki s dva boda viška. Igračice Igora Lovrinova svoj su ovosezonski plan već ispunile. I to iznad očekivanja, doigravanje u društvu najboljih samo je benefit više za mladu ekipu predvođenu Anom Mioč i Anjom Žarković.


– Dolazi Kaštela, a mi smo ekipa koja želi izvući najbolje iz pojedinih situacija. Radili smo dobro kroz tjedan i nastojat ćemo se prikazati u što boljem svjetlu – kaže Anja Žarković. – Mi u ovom dijelu natjecanja nemamo velikih imperativa. Ekipa nam se dosta pomladila i prvenstveni cilj na startu bio je ostati u društvu najboljih. To smo i ostvarile, tako da sad s manjim teretom odigravamo ove utakmice.


Žarković je s 23 godine jedna od najiskusnijih u redovima Riječanki. I to puno govori o mladosti riječkog sastava, ali i potencijalu kojeg tek treba »osloboditi«.
– Ispalo je bolje nego što sam očekivala. U početku sam mislila da ću možda i ja sama ostati kao najstarija, no priključila nam se Bakarčić, Mioč je ostala, a došla je i Fabris. I stvarno smo izvukli maksimum iz dosadašnjim utakmica. Vidi se to i po rezultatima. Vidljivo je da ipak dobro radimo – dodaje Anja.


Unatoč rano ostvarenim ciljevima, riječka ekipa ne misli na tome stati…


– I u ovom djelu natjecanja želimo se prezentirati u što bolje, ne želimo biti ono što se kaže kanta za napucavanje. Ne želimo da ispadne da smo sad zadovoljne što smo učinile dosad već da stalno poboljšavamo igru i pomalo se već pripremamo za sljedeću sezonu – tvrdi Žarković.


Kaštela je uz Mladost najbolji hrvatski sastav. I poprilična nepoznanica…


– Protiv Kaštele ove sezone nismo igrale i za nas je to potpuno novi protivnik. No, vjerujem da će nas trener Lovrinov dobro upoznati s njihovom ekipom i igrom. Kaštelanke sigurno imaju kvalitetu, ali nisu nepobjedive. Puno toga ovisi o nama, ako budemo na željenoj razni možemo im parirati, a zašto ne i pobijediti ih – dodaje Anja.


Riječanke već u četvrtak igraju drugu domaću utakmicu u nizu, na Trsat dolazi Marina Kaštela (19 sati).


– Bilo bi super kad bi nekima od favorita pomrisile račune, ali nisam sklona nekim kalkulacijama. Možemo igrati opuštenije, a opet dobro parirati ostatku ekipa. Dojam je da smo bolje od Vukovarki u ovoj ligi? Pa, zasad su pobjede odlazile na našu stranu. No, dosta je izjednačenih sastava, mi pobijedimo Vukovarke, one Marinu Kaštelu, Kaštelanke nas… Detalji dosta odlučuju, a i kakav tko od nas ima dan. Ženska odbojka, ha, ha… – zaključuje Žarković.


Kod Riječanki upitan je jedino nastup tehničarke Marije Vrban. Večerašnja utakmica počinje u 19.30 sati.