Poslastica na Trsatu

Odbojkaši Rijeke dočekuju prvaka: Ni Mladost nije u bajnoj formi…

Ivan Volarić

Davor Bogdanović/Foto Arhiva NL

Davor Bogdanović/Foto Arhiva NLRIJEKA Odbojkaši Rijeke danas će od 19 sati u ubrzanom ritmu odigravanja Lige za prvaka pred svojim navijačima na Trsatu ugostiti aktualnog prvaka Mladost. Riječani su doigravanje otvorili porazom kod Mladosti Ribola Kaštele u kojem su nakon slabog prvog seta uspjeli malo popraviti dojam, ne i konačan rezultat, u preostala dva seta.


– Prvi set definitivno nije bajan iako treba naznačiti da nismo bili kompletni. Nije nam doduše to neka izlika… – govori iskusni Osječanin Davor Bogdanović, primač-pucač i na svojevrstan način lider riječke momčadi. – Oni su stvarno dobro odigrali. Probali smo jakim servisima, uspjeli smo ih tu i tamo odvojiti od mreže, međutim uvijek su uspjeli pronaći neko kvalitetno riješenje. Njihov tehničar je odigrao sjajnu utakmicu, brzo je dizao lopte i to nam je predstavljalo enigmu. Međutim nadam se da ćemo im uzvratiti na našem parketu. U drugom i trećem setu smo se dignuli, bilo je malo bolje, ali nismo uspjeli osvojiti set. Nadam se da će u idućim utakmicama to bolje izgledati.


Domaći parket


Gostovanje kod Mladosti Ribole Kaštele najbolja je moguća priprema za ono što Riječane očekuje danas protiv Mladosti. Zagrepčani su aktualni prvaci, Kaštelani prvi izazivači koji će teško pomutiti računicu Mladosti na putu do nove titule prvaka,
– Nisam baš siguran da je Mladost tako veliki favorit za naslov. Meni osobno Kaštela izgleda uvjerljivije, iako u sportu se nikada ne zna… Što se naše utakmice s Mladosti tiče mi ipak igramo kod kuće, a ni oni nisu u nekoj bajnoj formi. I što se tiče atmosfere i što se tiče ostaloga. Osim toga i oni imaju problema s nekim ozljedama. Na nama je da to pokušamo iskoristiti. Ipak igramo na našem parketu i nadam se pozitivnom ishodu.


Mladostaši će baš kao i Kaštelani u susretu s Rijekom uživati u »višku centimetara« na mreži. Bogdanović i suigrači nisu uspjeli u Kaštel Starom pronaći adekvatan odgovor na tu zagonetku.


– Mladostaši su u prednosti i u visini, ali u broju treninga koje zajedno odrade. Oni su ipak profesionalci mi uglavnom studenti koji uspijevaju uskladiti svoje fakultetske obaveze sa sportskima. Jasno je da su u tom dijelu u prednosti. Međutim, dobivali smo mi primjerice Kaštelu prošle godine, nadoknađivali smo neke elemente borbenošću i srcem. Nadam se da ćemo pružiti dobru partiju.


Ozljede


Spomenuo je Bogdanović borbenost i srce što je bio zaštitni znak ove riječke ekipe prošle sezone. Dojam je ipak da ove sezone u riječkim redovima nije prisutna tako snažna energija iz koje onda proizlazi fanatična borbenost uz pomoć koje se može puno toga nadomjestiti.


– Ne znam koji je razlog tome. Trudimo se svaku utakmicu, ponekad to ide malo bolje, ponekad malo lošije…Moram priznati da smo prošle sezone u tom segmentu bili puno bolji.


Prvi tehničar Marko Ličina je u Kaštel Starom igrao tek jedan set. Muči ga zadnja loža… Protiv Kaštele nije bilo ni Luke Osojnaka koji bi se trebao vratiti u sastav protiv Mladosti.


– Ličina je i u Kašteli osjetio bol, izdržao je koliko je mogao. Mislim da nije upitan njegov nastup protiv Mladosti – rekao je Bogdanović.


Riječani objektivno teško mogu iznenaditi Mladost, no velika pobjeda bila bi kada se danas ponovo u njihovim redovima probudio onaj fanatičan pristup. U tom slučaju u nastavku doigravanja nikome ne bi bilo svejedno prije dolaska na Trsat. Ni favoriziranim Kaštelanima, a ni zagrebačkoj Mladosti…