Doigravanje odbojkaša

Mogu li odbojkaši Rijeke iznenaditi favoriziranu Mladost?

Ivan Volarić

Riječki odbojkaši i trener Velimir Liverić tijekom minute odmora/Foto Arhiva NL

Riječki odbojkaši i trener Velimir Liverić tijekom minute odmora/Foto Arhiva NLRIJEKA Odbojkaši Rijeke su subotnjim porazom od favorizirane Mladost Ribole Kaštele otvorili mini ligu za prvaka. Već sutra od 19 sati na Trsatu im predstoji novi ispit, drugo kolo doigravanja u Dvoranu mladosti donosi aktualnog prvaka, zagrebačku Mladost. U prijevodu, riječkih ljubitelji odbojke imat će priliku vidjeti na trsatskom parketu najbolje što u ovom trenutku nudi hrvatska klupska odbojka. Magnet za publiku i dodatni motiv za igrače trenera Velimira Liverića.


– Vjerujemo i nadamo se dobroj posjeti, a na nama je da maksimalnim zalaganjem pružimo što bolji otpor favoriziranim gostima. Prvim mjestom u prvom dijelu prvenstva ostvarili smo elementarni cilj, a naša realnost je očito u ovom trenutku borba za treće mjesto s Mursom. Utakmica u Kaštel Starom pokazala je neke stvari, u prvom redu nadam se da smo shvatili kako se treba ponašati i što moderna odbojka traži. Bez poštivanja nekih elementarnih stvari teško je parirati momčadima kao što je ona kaštelanska. U prvom setu smo izgledali dosta loše, kasnije je to ipak izgledalo bolje – govori trener Riječana Velimir Liverić, koji je u Kaštel Starom zbog ozljede zadnje lože tek povremeno koristio svojega prvoga tehničara Marka Ličinu. Gotovo dva puna seta odigrao je na toj poziciji 17-godišnji Dino Colnar i sakupio 10 poena!


– Neka se djeca kale! Odigrao je OK, u skladu s očekivanjima. Nanizao je nekoliko aseva, par blokova i grešaka koje su normalne za mladoga igrača u razvoju. Nadam se da ćemo protiv Mladosti biti kompletni, vraća nam se i Osojnak – rekao je trener Riječana.