Superliga odbojkašica

Riječanke večeras na Trsatu u derbiju dočekuju Kaštelanke

Denis Frančišković

Sara Barać i Astrid Popić (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL

Sara Barać i Astrid Popić (Rijeka CO)/Foto Arhiva NL

Igramo doma, znali smo gubiti od njih, ali ih »prebiti« da tako kažem. Sve ovisi kako ćemo ući u susret, kako će gošće reagirati jer i njih se nešto pita. Očekujem dobru utakmicu. Vjerujem da cure to mogu riješiti u našu korist – govori Krešimir Jurić, pomoćni trener Rijeke CORIJEKA Mini derbi Superlige odbojkašica večeras (19 sati) na trsatskom parketu. Bodovno poravnata Rijeka dočekuje Kaštelu u borbi za treće mjesto i ono najvažnije – izbjegavanje Mladosti u završnom doigravanju. Ujedno pobjednik ovog susreta približit će se drugoplasiranom Olimpiku. Olimpiku kojeg su Riječanke u odličnoj izvedbi glatko pomele 3:0 u posljednjem susretu…


– Svaka nam je utakmica važna. Važan nam je bio Olimpik, važna nam je Kaštela. To su direktni konkurenti za što bolje pozicije. Gošće su dobra ekipa, imaju dvije jako dobre igračice Niku Stanović i Elenu Vukić. Dobile su jednu igračicu više u rosteru i to dobru, dobro guraju. Vodi ih trener Zoran Grgantov koji vodi i mušku i žensku ekipu – kaže Krešimir Jurić, pomoćni trener Rijeke CO.


U dva dosadašnja sraza bilo je 3:1, jednom za Riječanke, drugi put za Kaštelanke.
– Igramo doma, znali smo gubiti od njih, ali ih »prebiti« da tako kažem. Sve ovisi kako ćemo ući u susret, kako će gošće reagirati jer i njih se nešto pita. Očekujem dobru utakmicu. Vjerujem da cure to mogu riješiti u našu korist – zaključuje Jurić.